Hur man installerar en Controller Släpvagnsbroms på en Ford F-250

Körning med tungt släp skulle sätta onödig påfrestning och slitage på bromsarna för Ford F-250 utan en elektronisk broms controller. En styrenhet aktiverar de elektriska släpvagnsbromsar varje gång du bromspedalen i Ford. Lyckligtvis tog Ford flesta F-250 ägare bogsera skulle en släpvagn förr eller senare och utrustade sina bilar med en fabrik broms controller kabelnät, vilket leder till snabba elektriska anslutningar vid installation av en styrenhet. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Brake controller adapter pigtail
1/8 tum borr
Borrmaskin
stjärnskruvmejsel
buntband (tillval) katalog reservsäkring (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Hitta plast panelen under instrumentbrädan på förarsidan. Twist dess fyra skruvar i en moturs med en skruvmejsel. Sänk panelen och placera den åt sidan.
2

Hitta ljusgrå plast ledningar port precis under rattstången eller bredvid brandväggen nära gaspedalen. Tryck kontakten för broms-controller adapter pigtail - tillgängligt från broms controller tillverkaren - i lastbilens ledningar port tills det klickar på plats
3

Håll fästet för. broms controller till den plana ytan på undersidan av instrumentbrädan där föraren kommer att ha enkel tillgång till det, men kommer inte att vara i vägen. Använd fästet som mall och markera undersidan av instrumentpanelen genom monteringshålen på konsolen med en tuschpenna. Placera konsolen åt sidan. Genom penna märken med en 1/8 tum borr installeras i en borrmaskin
4

Drill. Var försiktig med att inte skada några kablar eller slangar på motsatt sida av instrumentbrädan vid borrning. Håll konsolen på plats och kör i fästskruvarna genom fästet och in i undersidan av instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel.
5

Place bromsen handkontrollen till konsolen och dra åt skruvarna finger- tight. Vrid styrenheten så att den kan det lätt ses från förarsätet. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
6

Tryck kontakten på den motsatta änden av broms-controller adapter pigtail i porten på bromsen regulatorn tills ordentligt. Använd buntband för att fästa eventuell överflödig kabellängd hängande ner till en instrumentpanel strukturell medlem. Byt ut plast kåpa och vrid de fyra skruvskallarna i medurs riktning för att låsa panelen på plats.
7

Tryck in kontakten släpvagnskablage i det bakre släpet-bogsering kärl strax under den bakre stötfångaren på lastbilen. Kalibrera eller testa regulatorn enligt tillverkarens anvisningar innan släp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97059.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.