Vad är en Toploader Transmission?

Med en tredje-och fjärde-växlad låda och manuellt växlad transmission, var Toploader växellåda avsedd för Ford bilar. De Toploader komponenter inkluderar en 10-bult övre luckan till fallet. Fallet mäter 10.25 inches och har en extern shifter monterad på sidan. Designad för hög prestanda och hållbarhet, var Toploader överföring används ofta över 15 år (1964-1982) i fordon som Mustang, kvicksilver, Bronco och Cougar, för att nämna några. Historia

övre tredje-och fjärde-växlad Toploader transmission dök upp på scenen 1964. Kodnamnet HEH och RUG representerade den fjärde hastigheten, ersätter Borg Warner T-10 4 speed. När det gäller användning, den Toploader transmissionen drivs i Ford-bilar från 1964 to1977. Transmissionen drivs också i Ford Jeeps fram till mitten av 1980-talet. . Stark och snabb växling, var Toploader transmissionen helt synkroniserade i växlar framåt bara, inte tvärtom Addera Identification

Toploader Transmissionen består av två populära utväxlingar: det nära förhållandet och den breda förhållandet, som är den mest populära av de två. Versionerna identifieras enligt tand räknar på andra växeln. Tjugoåtta tänder visas på tätstegade medan 31 kuggar visas på den stora kvoten. Motorns ingångsaxlar bestod av 10 splines som var 1 1/16 och 1 3/8 tum i diameter medan utgående axlar spline räkna var annorlunda, nämligen 25, 28 och 31 inches i diameter.


Overdrive

1977 till 1978 erbjöd tillverkarna annan Toploader transmission, som bestod av en överväxel fjärde växeln. Denna typ var avsedd för personbilar. En upp och ner, bläddrade skift nivå tillåts förarna att ersätta fjärde växeln för tredje växeln. Till exempel, när en förare skiftas till fjärde växeln, överföringen verkar faktiskt i tredje växelläget. Den överväxel enheten erbjuds förbättring i cruise rpm. Den överväxel modellen främst var begränsad till den klassiska Mustang.
Aktuell status

eftersom det har använts i över en spännvidd på 15 år, är Toploader överföringen inte svårt att hitta. Köpare kan söka på Internet efter en Toploader specialist inom sitt ort eller stad. Modular stil ingångar kan köpas som medger både breda och nära förhållanden. Dock får Mustang-och Jeep-eran ägare hitta transmissionen samt delarna vara dyrt. Begagnade Toploader överföringar kan kosta ca $ 400, medan nya växellådor kan köras från $ 750 till $ 1000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97471.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.