Hur man tar bort Dynamat

Dynamat är ett gummi och aluminium plåt som används för att minska mängden trafikbuller som kommer in i bilen under körning. Gemensamma områden att täcka med Dynamat skulle vara dörrar, bål, huva och chassi. Men problem uppstår när du inte längre vill ha Dynamat i bilen. På grund av dess klibbiga, tjärliknande substans, är det svårt, kladdigt och tidskrävande att avlägsna. Det finns ett par accepterade metoder för Dynamat borttagning: värme eller kyla. Värmen metoden använder en värmepistol eller hårtork, och den kalla metoden använder torr is. För båda metoderna, är det nödvändigt att först ta bort alla paneler, mattor, etc. för att få tillgång till Dynamat. Saker du behöver
Värmekanon
SPACKEL
Handskar
Torris
Hammer
Visa fler instruktioner Review bort med Heat
1

Börja i hörnet av det område varifrån du tar bort Dynamat. Med en svepande rörelse, värme upp Dynamat runt det område du tar bort med hjälp av en hårtork eller värmepistol 3 till 4 inches bort från ytan.
2

Flytta din värmekälla närmare (2 till 3 inches från ytan) till startpunkten och värma Dynamat tills den börjar missfärgas och bubbla lite. Använd endast så mycket värme som behövs. Mindre värme motsvarar mindre tjärliknande rester. Addera 3

handskar på, skjut en spackel under kanten av den uppvärmda Dynamat och börja skrapa bort det i samma riktning du har din värmekälla pekade. Du kan försöka att rycka ut en sektion av Dynamat med tång på denna punkt, men gör det snabbt, som att ta bort ett bandage, eller det kommer att lämna en hel del rester.
Ta med Cold

4

Köp torris på din lokala livsmedelsbutik. Det belopp som krävs kommer att bero på storleken på avlägsna området, men en genomsnittlig bil kräver ca 20 kg.
5

bär handskar, prop torris i hörnet av det avsnitt du börjar från att vara att den är i full kontakt med Dynamat. Var noga med att isen inte kommer i kontakt med några sladdar eller kablar.
6

Lyssna efter ett knakande ljud, oftast efter två till tre minuter för tunna sektioner av Dynamat, och upp till åtta minuter för tjockare sektioner. När du hör sprakande, är det dags att flytta torris till nästa avsnitt.
7

Använd en hammare och /eller spackel för att mejsla bort den frusna Dynamat. Det finns ingen anledning att vara försiktig här. Var medveten om kroppen av din bil samt olika ledningar /kablar så att du inte oavsiktligt skada dem.
8

Sug mejslade bort skräp med en våt /torr dammsugare. Den torris förångas i sex till åtta timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97318.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.