Hur man installerar ett bladmått Bränsle på Ion

Den Ion var en modell som tillverkas av Saturnus 2003 till 2007 som lyfte prestanda. En luft bränslemätare är viktigt att installera på din Saturn Ion så det kan väl mäta lufttrycket i din motor. När motorn är för lågt, kan det orsaka att motorn att fungera dåligt på grund av att syrenivån är svag jämfört med bränsleförhållandet. En rik läsning kommer att resultera i det motsatta och kan även orsaka fel på din motor. När du installerar ett instrument, såsom en luft bränslemätaren, kan du mäta läsning av din motor och bidra till att förhindra den från skada. Saker du behöver
Wire Wrench
skärande Wire Tool Review strippa Tool Review Lödkolv
Borra
Rotary Tool Review Fordon manual
Flathead skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Park ditt Saturn Ion och öppna huven. Prop huven öppnas och koppla den negativa batterikabeln. Lossa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Du kan lossa batterikabeln genom att vrida nyckeln moturs på bulten som håller den negativa kabeln säker.
2

Leta bilens syresensor. Du kan behöva rådfråga din bilens instruktionsbok för att hitta platsen. När du har hittat sensorn, bör det finnas en kabelhärvan som innehåller ledningar av syresensorn. Skär ca 1/4 tum av isoleringen från taket på syresensorn tråden samtidigt vara noga med att inte skära i den elektriska ledningen.
3

Strip 1/4-tums beläggning bort av ände av syresensorn kabeln från mätaren. Twist änden av kabeln i den syresensorn tråd av fordonet. Använd en lödkolv för att löda samman trådarna.
4

Anslut jordledningen från din mätare till fordonets chassi. Du måste ansluta marken till en lämplig ren metall marken på chassit. Om inte, kommer mätaren inte producera korrekta avläsningar, eller det kanske inte fungerar alls.
5

Dra trådarna från din mätare i genom brandväggen på din bil. Det bör finnas ett litet hål i brandväggen av instrumentbrädan på förarsidan. Kör trådarna igenom och låt dem hänga för nu.
6

Hitta en plats på instrumentbrädan att montera mätaren luft bränsle. Mätaren bör av komma med ett montage stag med skruvar och brickor. Rikta montering stag där du skulle vilja det. Placera brickorna över hålen i monteringsbygeln och borra skruvarna genom hålen för att fästa luft bränslemätaren montering stag till instrumentbrädan. Var noga med att inte borra i en luftkudde eller några andra kablar i streck. Skjut in mätaren i monterings stag.
7

Gör ett hål i instrumentbrädan med ett roterande verktyg om du vill sätta mätaren i instrumentpanelen. Gör ett hål i instrumentpanelen i samma storlek som mätaren. Montera mätaren innanför instrumentbrädan med monteringssats. Placera monteringsstången i hålet och placera brickorna över hålen. Borra två skruvarna i hålen på fästet stag för att fästa den i instrumentbrädan. Skjut in mätaren i hållaren tills det är säkert.
8

Hitta din Saturn Ion handbok och lokalisera makten diagrammet. Skala bort 1/4 tum av tråd beläggning av av tråden och sätt in änden av kabeln till nätaggregatet du ligger. Om det är en säkring, sätt in änden av tråden i säkringen. Om det är en tändspole eller någonstans finns det en positiv terminal, vira änden av tråden runt terminalen. Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att endast ha befogenhet att köra när Saturn Ion fungerar
9

Anslut den negativa batterikabeln och kontrollera din mätare för att se om den har effekt,. Om inte, dubbelgranska kabelanslutningar. Slå på tändningen och titta på mätaren indikatorn. Mätaren ska vara "Too Lean" när motorn slås på och visar läsningen "Too Rich" efter att motorn har värmts upp och är fortfarande tomgång. Mätaren kommer att fluktuera när du börjar köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97624.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.