Hur du ansluter en mätare Vattentemperatur

En korrekt vattentemperatur mätare kan hjälpa problem spot motor innan större skada är skedd. Om din bil eller lastbil inte kom fabrik utrustad med en, kan du installera en själv. Mekaniskt benägna individer bör kunna göra detta i en eftermiddag med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Montering handtagsmutter
ställa
Gängtätning
Antiseize förening
Electric drill
7/8-inch bit eller hålsåg
Funnel Bucket

Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur motorn i hinken.
2

Avlägsna fabriksinstallerade kontakten från vattenmantel montering . Vattenmanteln montering är vanligtvis på insugsgrenröret, men kan vara i motorblocket. Undvik beslag på vattenpumpen, eftersom detta kan leda till felaktiga avläsningar.
3

Montera muttern. Detta är vanligtvis en 1/2-inch NPT, men varierar med märke, modell och år för motorn. Applicera gängtätning på montering mutter och finger-åt det plus ett halvt varv.
4

Montera mätaren i bilens interiör genom att skruva monteringspanelen till botten av instrumentbrädan med två # 8 plåtskruvar.
5

Borra ett 7/8-inch hål i brandväggen på en plats som är åtkomlig från båda sidor av brandväggen. Borra inte igenom några kablar, slangar eller andra komponenter.
6

Route mätaren temperaturgivare genom hålet i brandväggen, till monteringsmuttern. Applicera antiseize föreningen till tätningsmuttern på temperaturavkännaren. Trä tätningsmuttern in i fästmuttern. Dra åt det plus ett kvarts varv, dra inte åt den. Knäpp medföljande gummigenomföringen på plats i brandväggen.
7

Fyll motorn med kylvätska. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97300.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.