Installationsinstruktioner för Glow Mätare

Mätare är en eftermarknad alternativ som kan hjälpa dig mer noggrant övervaka bilens temperatur och prestanda. Överraskande, är väldigt få bilar utrustade med mätare för att övervaka de flesta av bilens funktioner. Olja temperatur, kylvätsketemperatur, ampere, och bränslenivå är de vanligaste installerade mätare, men mätdon för annan viktig information som avgastemperaturen, överföring temperatur, och laddtryck (i dieselfordon) är vanligen inte installerats. Gauge Installation

Med en installation som innebär en fordonets elsystem, bör försiktighetsåtgärder vidtas för att undvika elektriska stötar. Koppla ur batteriet och dra åt parkeringsbromsen på fordonet. För att framställa de mätare för installation, skapa en elektrisk kablaget där mätarna medan fordonets utsida. Detta kabelnät skall innehålla en jordledning, makt tråd, och en tråd till ljuskällan för ström till bakgrundsbelysningen.

Placera mätarna i pelaren där de kommer att installeras, och mäta den elektriska kabeln från baksidan av mätarna till sina ändlägen. Detta förfarande kommer att säkerställa att kablarna är rätt längd. Använd värmekrympbara beslag eller eltejp för att täcka alla utsatta tråd där skarvning sker i ledningsnätet. Placera pelaren bredvid den sista plats där det kommer att installeras och mata trådarna genom brandväggen och instrumentbrädan.

När ledningarna är igenom, kontrollera att anslutningarna på baksidan av mätarna är säkra och skruva ner mätaren pelaren. Kör strömkabeln till batteriet och jordledningen till en neutral bit av fordonet. Factory jordledningar kan användas för denna del. Strömförsörjningen till mätaren belysningen vanligen installeras i dimmer för fabriken mätarna. Detta gör det möjligt för operatören att dämpa mätare på streck och i mätaren pod samtidigt. Testa anslutningen innan bultning dimmern panelen på plats igen.
Spår Selection

Välja rätt mätare för din bil är det mer viktigt steg i att utnyttja nya mätare. Det finns en hel del mätare tillgängliga för eftermarknaden installation. Bränsletryck, laddtryck, överföring temperatur, och många fler finns i både digital och mekanisk versioner. Välj mätare som gör att du kan övervaka vitala delar av fordonet. Vanliga eftermarknaden mätare är laddtrycket för turbos, till temperaturmätare övervaka vätska eller gas temperaturer och avgaser mätare gas för att säkerställa att motorn förbränner vid en idealisk temperatur.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97148.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.