Hur du ansluter en CB till ett 12 Volt Säkring

CB-enheter brukar komma med en plugg tänkt att gå in i cigarettändaren i bilen. Men om du vill att CB vara hard-wired in, är allt du behöver göra binda det till en befintlig säkring och jorda den. Eftersom installationen inte komplicerat, är det möjligt att göra det i din uppfart i en fråga om några få minuter. Kom bara ihåg att gå långsamt och göra saker på ett säkert sätt, utöva stor försiktighet vid arbete med elektricitet. Saker du behöver
12-volts kretstestare
Crimper
Loop kontakt
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om strömmen med en 12-volts krets testare. Om du vill att CB arbeta med tändningslåset då test för en het säkring med nyckeln ur det. Om du vill att det ska bara fungera när bilen är på, sedan testa säkringen med tändningen både på och utanför för att säkerställa att den bara får ström när nyckeln vrids. Ground slutet av enheten och den vassa änden på varje säkring tills ljuset tänds, vilket indikerar en het säkring.
2

Skär lättare infästning av och blotta ändarna av både den röda (ström ) och svart (jord) tråd som kommer från baksidan av centralbanksenheten. Du behöver bara ta bort ca ¼ till ½ tum av höljet på tråden för att vara effektiva. Om du har en tråd VECKARE, kan du använda strippa funktionen till nakna trådarna. Om inte, kan du använda ett rakblad eller fickkniv, men vara mycket noga med att inte skär dig.
3

Ground den svarta kabeln först. Hitta en skruv under instrumentbrädan som är ansluten till plåt, och ta ut den. Om du har en uppsättning ledningar kontaktdon, använd en slingänden och kläm fast den avskalade änden av den svarta kabeln. Om inte, linda tråden runt gängorna på skruven. I båda fallen tillbaka skruven med jordledningen ordentligt.
4

Knyt den röda tråden i den heta säkringen. Detta kan göras på två sätt. Om du har tillgång till ledningar som kommer från säkringen på baksidan av panelen, är det bäst att skarva din röda tråd i det. Om inte, kan du ta ur säkringen, placera den avskalade änden av kabeln över säkringen öppningen, och byt sedan ut säkringen, vilket kommer att trycka kabeln på plats. Var mycket försiktig när du gör detta och se till att ingen av de blottade delen av den röda tråden kan kontakta något men säkringen. Om det kan röra metall, till exempel, kan systemet kort ut och även orsaka en brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97192.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.