Air bränslemätare Instruktioner

Lufttrycket för en motor förändringar baserade på en rad interna och externa förhållanden. Detta förändrar effektiviteten av ditt fordon. När luften i din motor är magert, bränner din motor mindre bensin eftersom luft-bränsle-förhållandet är avstängd. Detta resulterar i dåliga resultat. För mycket syre kan också orsaka dålig prestanda eller motorhaveri. Installera ett bladmått bränsle i din bil kan du övervaka luft-till-bränsle och förhindrar motorn skada. Saker du behöver
Avbitartång 18-gauge elektrisk tråd
Trådskalare
eltejp
Fordon handbok
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort den negativa kabeln från bilens batteri. Använd en skiftnyckel för att lossa den sexkantiga batterikontakten.
2

Hitta en plats lämplig för installation av din luft bränslemätare. Använd ett roterande verktyg för att skära ett hål i instrumentpanelen. Om du använder en 2-tums spårvidd, skär ett hål med mätningar av 2,098 inches. Om du använder en mätare som är 2 5/8 inches, göra ett hål som är 2,670 inches.
3

Mata ledningarna genom instrumentbrädan och dra den ner i motorn. Placera låsbrickan och muttern på den gängade hullingen på mätaren, drag fast med den medföljande hållaren. Tryck mätaren i hålet och öppnar huven på din bil. Prop upp huven och hitta din syresensor. Konsultera din instruktionsbok för att hitta syresensorn på ditt fordon.
4

Skär en bit av 18-gauge wire lång nog att nå från avsändaren terminalen för din luft-bränslemätare. Strip 1/4-tums isolering från slutet av tråden, utsätta nakna tråd undertill. Anslut ena änden av kabeln till sändaren terminalen på din air-bränslemätare. Anslut den andra änden till syre-sensor signal wire. Konsultera din instruktionsbok för att lokalisera givaren.
5

Använd en kabelskalare att riva 1/4-tums bit isolering från syre-sensor tråd. Anslut sändaren tråden till syre-sensor tråd genom att vrida ihop dem. Vira trådarna med eltejp.
6

Dra den vita tråden i din luft-bränslemätare till en 12-volts nätaggregat. Konsultera du instruktionsbok för att hitta en 12-volts diagrammet. Skala av änden av tråden. Sätt i ena änden av kabeln i ett 12-volts säkring, eller linda den runt en pluspol.
7

Dra den svarta kabeln från din luft-bränslemätare till en jordpunkt på ditt fordon. Vira den svarta kabeln runt en bult på fordonets ram.
8

Byt ut negativa batterikabeln på batteriet. Testa din air-bränslemätare genom att vrida på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97626.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.