Fördelar med Headers

Den grundläggande förutsättningen för motorkonstruktion är att den lättare är det att flytta luft in och ut av motorn, desto effektivare motorn arbetar. På grund av detta, kommer allt som förbättrar flödet av luft genom motorn påverka varje aspekt av prestanda. Motor design är ett resultat av kompromisser, vilket lämnar utrymme för förbättringar inom viktiga områden av luftflödet. Ett effektivt sätt för att förbättra luftflödet är att installera eftermarknaden rubriker. Ökad Hästkrafter

Eftermarknad headers flyttar avgaserna från motorn snabbare än fabriken avgasgrenrör genom att låta gaserna att röra sig mer fritt. Detta frigör kraft från motorn som normalt skulle användas för att tvinga avgaserna ut. Förutom ökat luftflöde skapar de vakuum i en process som kallas "sophantering." Den processen drar avgaserna från förbränningskammaren, vilket minskar mängden av avgaser kvar i kammaren för att blandas med färskt bränsle och luft, vilket skapar förbättrad förbränning och högre effekt. Detta realiseras vid vevaxeln som en ökning av netto hästkrafter.
Ökat vridmoment

Headers förbättrar vridmomentet genom att minska mottryck och öka hastigheten på luftflödet. I ett lager grenrör, kan avgaserna från en cylinder kolliderar med avgaserna från en annan. Detta skapar "mottryck" i avgasgrenröret att motorn måste arbeta för att övervinna, reducera hur snabbt en motor kan öka varvtal. Headers bort mottryck, ökande lufthastighet, vilket gör att motorn rev snabbare som hjälper att öka motorns vridmoment.
Förbättrad bränsleekonomi

Eftersom rubriker kan minska den effekt som krävs för att flytta luft genom motorn och förbättra förbränningen av bränslet och luftblandningen, förbättra de naturligtvis effektiviteten i motorn. Motorn slösar mindre energi trycka ut avgaserna när de förbränner bränslet och luftblandningen mer fullständigt. Slutresultatet är mer kraft genereras från samma mängd bränsle, med mindre avfall.
Bättre gasrespons

Liksom med vridmoment, rubriker tillåter motorn att öka varvtal snabbare. Detta innebär snabbare svar på förändringar i den mängd luft som införs i motorn. Motorn kan dra luften in i förbränningskamrarna snabbare, vilket minskar den tid det tar för förbränning skall äga rum. Tiden från när gaspedalen trycks ned, till den tid när bränsle och luft blandningen bränns reduceras, vilket leder till snabbare elproduktion. Minskade utsläpp


Headers bidrar till att minska utsläppen genom att låta bränsle som skall brännas mer fullständigt i förbränningsrummen. Detta lämnar mindre oförbränt av produkter som skall utvisas i avgasströmmen, minska föroreningar som lämnar motorn. Totalt bränsleeffektivitet är också förbättras så mindre bränsle bränns för att utföra en viss mängd arbete, minska den totala mängden avgaser som produceras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83877.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.