Hur du justerar din bil dator för bästa ekonomi

Precis som Engine Control Unit (ECU) blinkar kan öka hästkrafter och vridmoment på en motor, är det också möjligt att öka miles per gallon rating av en bil. Detta är ett relativt nytt område för ecu blinkande, så alternativ kan vara begränsad i val av blinkande märken, och det helt enkelt inte skulle vara något stöd för vissa bilmärken och modeller. Tänk på att optimera miles per gallon kan ha en skadlig inverkan på hästkrafter och vridmoment. Instruktioner
1

Ta reda på om din bil även stöds av ecu blinkar för MPG. Detta är den svåraste delen, eftersom området är i ständig förändring och det är inte rekommenderat att köpa en ECU blottare som just har släppts på marknaden. Även om det är en programvara som endast modifikation, kan det fortfarande allvarligt skada din bil, och om det är en hårdkodade blottare installationen ensam kan förstöra en motor.
2

Hitta en blottare som stöder MPG förbättringar. Som av 2010, har ECU blinkande främst varit för att öka makten, inte MPG. För detta ändamål har många blinkers inte har det alternativet, så du är begränsad till universella blinkers som kan justera någon inställning, inte bara med hjälp av förinställda inställningar. Om du försöker att individuellt justera bränsle-luft-förhållandet och timing, behöver du en dynometer att korrekt trimma din motor och programvara.
3

installera Flash mjukvara /hårdvara. Detta kan vara enkla eller komplexa beroende på flasher modell och bilen själv. Vissa ECU blinkers kräver bara att koppla in en modul i den diagnostiska porten på bilen, medan andra kräver lödning av ett fysiskt chip i ECU moderkortet. Bilen kan behöva vara på eller av beroende på blottare.
4

Test på en dynometer. Oavsett vilken typ av blixten, är en dynometer behövs bara för att bekräfta att det fungerar, om du använder en universell blottare som kan justera alla inställningar, kan den här processen ta en vecka av enskilda tweaks till otaliga inställningar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95805.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.