Hur man installerar en MSD tändning

En MSD tändning ökar hästkrafter genom mer fullständig förbränning av bränslet. Det gör detta genom att öka gnistan intensitet - i stället för en gnista, ger bort en mängd gnistor. Dessa gnistor börjar vid normal tidpunkt inställning men fortsätter genom flera grader av rotation. Beroende på vilken spolen, kommer MSD producera över 50.000 volt. MSD är ett av de bästa tillägg som kan göras till något fordon. Detta gör sammantaget att en dramatisk ökning av körsträcka och mycket enklare start. Saker du behöver
Elektrisk tråd crimpersAssorted tråd connectorsRoll av 16 gauge wireRoll av 10 gauge wireDrill Blandade borra bitsPhillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Mount MSD box i en plats som är avluftad. Det bör inte installeras i en handskfacket, där det kan överhettas. Den kan installeras i fordonet under instrumentbrädan eller under huven så länge det hålls borta från motorn. Den mest populära platsen är antingen på brandväggen eller fender väl. Se till att använda gummi isolatorer som kommer med det att dämpa vibrationer. Markera och borra hålen med rätt storlek borr, linje upp MSD med hålen, och skruva skruvarna i med skruvmejseln.
2

Anslut den stora svarta kabeln till en bra plats på motorn. Se till att det hålls borta från svåra värme.
3

Anslut den stora röda kabeln direkt till batteriet eller till en källa med direkt batterikraft. Använd rätt kontakt trådänden och kläm det säkert med tråden crimpers. Anslut med liten diameter röda kabeln till tändningslåset run-tråd så att strömmen kommer att vara avstängd med nyckeln ut.
4

Leta efter de svarta och orange ledningar som är i en sele lock ( på MSD ruta). Fäst den orange kabeln till den positiva sidan av spolen och den svarta till den negativa sidan. Använd en liten skiftnyckel av lämplig storlek för att ta bort och montera muttrarna på terminalerna i spolen.
5

Bestäm vilken typ av tändsystem används. Om det är en vanlig punkter-typ distributör, bör den enda vita ledningen på MSD användas. Funktionen av de punkter ändras att fungera som en omkopplare för timing ändamål. Använd rätt tråd kontakten och fäst den vita kabeln till den svarta kabeln på distributören. Crimp trådarna securely.If en MSD distributör används, hitta två-kablaget kommer utanför rutan med en plast-kontakt. Denna kontakt enkelt pluggas in i MSD distributör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83181.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.