Hur du ansluter en Turbo Timer

Turboaggregat skapa betydande värme i trycksätta luften tas in av motorn. För att motverka detta, är de turbos kyls och smörjs med olja. Att förlänga tillförlitlighet, är det god sed att låta din motor ett par minuter av nedvarvning tid innan avstängning. Detta låter den uppvärmda oljan cirkulera ur turboaggregat och därmed hålla den från att baka turbo orientera. Som väntat i flera minuter medan bilen går på tomgång innan motorn stängs av kan vara långtråkig, kan en turbo timer kan anslutas för att göra detta jobb för dig. Turbo timers hålla motorn på tomgång efter en förinställd tid efter det att nyckeln tas bort, vilket ger turboaggregatet tid att ordentligt kallt. Saker du behöver
Turbo
timer kit Skruvmejselsats
Avbitare
buntband
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Haka av minuspolen på bilbatteriet innan du påbörjar installationen. Detta görs genom att lossa klämman på den svarta polen på batteriet och sedan lyfta av kabeln. Detta säkerställer användarens säkerhet, samt tar bort risken för elektriskt fel under installationen.
2

Avlägsna plastskydden över rattstången och mittkonsolen i bilen. Detta kommer att variera beroende på märke och modell. Ofta omslagen hålls av plastclips och /eller Phillips-skruvar. Sök längs undersidan för alla fästen. Efter uttagningen bör plastskydden lyfta gratis, utsätta bilens kablage.
3

Koppla bilens tändning sele. Detta är kabelnätet som leder in tändningen viktigaste kortplats. Tändningen selen har manliga och kvinnliga anslutningsportarna. Separera dessa för hand, och koppla din turbo timer kabelnät mellan anslutningarna. Den turbo timer sele har en manlig och kvinnlig änden så att den ansluts direkt till bilens stock sele.
4

Jorda turbo timer-enheten. Detta görs genom att köra turbo timer s jordkabel till en jordad källa. Ett enkelt val är någon säker anslutning till bilens chassi, lätt att nå från styrningen område av instrumentbrädan. Linda den exponerade änden av jordkabeln runt en skruv eller annan säker anslutning till chassit, och stoppa allt överflödigt kablage i instrumentpanelen. Säkra med buntband.
5

Kör turbo timer s tråd parkeringsbromsen genom streck, till mittkonsolen området. Skarva den i bilens parkeringsbroms switch. Gör det genom att strippa ungefär 5mm av parkeringen switchens solinstrålning, sedan rulla den nakna änden av turbo timer parkeringsbroms tråd runt den exponerade parkering switch. Crimp de skarvade kablarna med tråden pressningar levereras i turbo timer kit. Om av någon anledning din turbo timer kit kom inte med krusningar, helt enkelt nypa skarven tätt för hand och sedan linda med eltejp.
6

Mount din turbo timer på önskad plats, och kroken i antändning sele. Stoppa alla överflödiga kablar i instrumentbrädan och mittkonsolen, sedan säkra med buntband. Byt rattstången /mittkonsol covers. Byt negativa batteripolen. Starta bilen och se till att turbo timer Enheten sätts på och har full funktionalitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85909.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.