Hur Ljudisolerat motorljud

Även avgasljudet är den enskilt starkaste delen av motorljud, är det långt ifrån den enda delen. Spridare slammer. Ventiler knackar när de stänger och gör ett metalliskt skrik när de öppnar. Generator kullager gnälla. Luft whooshes genom luftfiltret och intag-tarmkanalen. Kylfläktar gör ett brusande ljud, och din serpentin bälte gör ett ljud inte olikt ett avlägset tåg. Ljudisolering en motor innebär isolerande motorn på ett sätt som hindrar passage av ljud. Det kräver en systematisk strategi och viss erfarenhet av bilmotorer. Instruktioner
1

Installera en eftermarknad dubbelt avgassystem om 1/2-tums större än ditt lager systemet. Använd slang med de tjockaste väggarna finns, vanligtvis cirka 3/16-inch. Installera systemet två hög kapacitet resonatorer per tub, framför bakaxeln.

Installera ett par väldigt tyst ljuddämpare avsedda för en ny kompakt bil. Du kanske vill ta en titt på resonatorer utformade för en BMW 3-serien och ett par halsdukar konstruerade för en Toyota Prius eller Honda Civic ES.

Höga flödande avgassystem minskar luftens densitet och ljud överföring systemet och de tjocka rören kommer att minska avgas drönare. De resonatorerna kommer att minska högfrekventa ljudvågor, vilket gör att ljuddämparna att fungera mer effektivt. De lågfrekventa ljudvågor som gör det ut att vara mycket mindre uppenbart och mer behagligt.
2

Installera en insugsljuddämpare. Intag ljuddämpare är som ljuddämpare för din luftintag, men de är gjorda av plast istället för metall. Luft kan göra en mycket uttalad whooshing eller vinande ljud när det strömmar genom inloppsröret och grenrör och andra motorljud kan ta sig ut.

Intaget ljudnivån kan vara ganska hög, vann du förmodligen " t märker hur högt det är tills du installerar en ljuddämpare. Ta en titt på ljuddämpare avsedda för Ford Mustangs och F-150s, men räkna med en liten minskning i effekt om du har en stor förskjutning motor. För större motorer, köpa en universell ljuddämpare avsedd för Rotax-motor-utrustade små flygplan.
3

Installera en ljudisolerande motorhuv som täcker både bränslespridare och lock ventil. Detta kan kräva viss tillverkning om ingen erbjuder en motorkåpa för din ansökan, men att bygga en av glasfiber är inte alltför svårt om du redan har arbetat med materialet.

Bygg en nedre kåpan för att passa över motorn, limma ljuddämpande matta ovanpå den. Täck den med ett annat skikt av glasfiber, sand den slät, sedan prime och måla den med valfri färg. Du kommer att ha en sund deadener som förbättrar motorns utseende genom att täcka upp alla dessa fula sladdar och sensorer.
4

Installera en ljudabsorberande matta på undersidan av din huva. Om ingen säljer en eftermarknad matta ljuddämpning, kan du göra din egen genom att köpa en universell matta och skär den för att passa. Limma mattan på plats för en märkbar nedgång i decibel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84747.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.