Fördelar med en Overdrive manuell växellåda

En overdrive enhet kan vara en sekundär växellåda eller en topp eller femte växeln förutom en vanlig växellåda. Dess utformning ändrar utväxling av fordon så att motorn inte behöver arbeta så hårt för att hålla höga hastigheter. Det kan manövreras manuellt via en växelspak. Enheten har många fördelar jämfört med de gamla typerna stil transmission, där växelval var begränsad till mestadels tre växlar framåt. Hastighet

En överväxel, tillsätts vanligtvis en femte växel till en fyra-växlad manuell växellåda, kan minska utväxlingsförhållande med så mycket som 0,782 till 1. Sådana fordon utrustade med en femte växel överväxel alternativet (eller standard) kan få en ökad hastighet på 27.88 procent. Som översätter till hastigheter på 55 MPH upp till 70 MPH. Belastning och lutning spelar en betydande roll i smärre totala hastigheten justeringar, men för en jämn och plan yta körning, har hastigheten ökat djupgående effekter.
Fuel Economy

Sedan överväxel kan ändra utväxlingen till förmån för en betydligt högre växel, minskar bilens motor RPM avsevärt så att den inte behöver arbeta så hårt. Ökningen i hela ekonomin från överväxel kan vara så mycket som 28 procent totalt sett, och detta tar hänsyn till en kombination av stad och landsvägskörning. Till exempel skulle det vara som att betala $ 1,50 per gallon vid pumpen när priset är $ 1,90. Inköp 1.000 liter per år skulle ge en årlig besparing på cirka $ 400. Ju fler gallons köpt, desto högre sparande. Om de flesta av körning är på väg, med väldigt lite stadskörning, visar overdrive alternativet ännu högre bränslebesparingar än en kombination av stad och landsvägskörning. Lastbilschaufförer, till exempel, använder överväxel eller högsta växeln alternativ för de uppenbara bränslebesparingar för längre landsvägskörning.
Minskad motorslitage och underhåll

One av de bästa övergripande funktioner hos en överväxel enhet är den betydande minskning av slitage på motorn och alla dess komponenter för samma avstånd reste. När motorn stängs mindre, så gör de stora motordelar, såsom vevaxel, lager, tidskrifter, pumpaxlar, bälten, remskivor och drivkomponenter tåg. Motordelar som roterar eller snurra mindre kör svalare och kortare tid. Overdrive enheter förlänga faktiskt motorns livslängd och kan även minska underhållet och serviceintervaller. Overdrive enheter minskar också buller faktorer och ge mer bekväm körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95580.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.