Hur man installerar en Mod Chip på en Mazda 6 Engine

Prestanda chips är enkla att installera och kan ha en drastisk inverkan på hästkrafter. Vissa tillverkare hävdar ökningar på 20% eller mer, men något mer än ett fåtal hästkrafter och några miles per gallon är förmodligen en bisarr fordran. För Mazda 6 endast generiska marker finns tillgängliga, även om de fortfarande kan ha en positiv effekt på din bil, de är inte lika bra som en specialgjord för ditt märke och modell. De är dock fortfarande en utmärkt lösning för en effektivare motor. Saker du behöver
Ny mod chip
platt skruvmejsel
dubbelhäftande tejp
Visa fler instruktioner
1

Besök en dra remsan eller dyno till få en baslinje prestanda för din bil. Se till att du upprepa mätningar och få dem så korrekt som möjligt. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma effektiviteten av chipet.
2

i parkeringsbromsen, öppna huven och koppla bort batteriet genom att ta bort minuspolen, sedan pluspolen.
Sida 3

Lokalisera motorstyrenheten (ECU). Detta är en svart plastlåda med många trådar som går in i det. Dess placering beror på om du har Inline 4 eller V-6 motor i din Mazda 6.
4

Ta lämpliga pluggar från ECU och koppla dem till chipet. Du kan behöva använda platt skruvmejsel för att komprimera flikarna för att göra pluggar lättare att ta bort. De pluggar du byter beror på motorn och chip du har valt. Ansedda chips kommer med installationsinstruktioner om vilka trådar du måste flytta.
5

Anslut trådarna från chipet till ECU. Vissa marker kommer med extra sladdar eller uttag som används för att ansluta till en extern tuning enhet som en smartphone eller bärbar dator. Dokumentationen för ditt chip kommer att berätta vilka ledningar måste vara ansluten och som inte gör det.
6

Anslut batterikablarna.
7

Innan montering av chip, startar bilen och låt den gå. Lyssna efter eventuella missljud och leta efter en check-motorn ljus eller tjänsten-motor snart ljuset. Någon av dessa kan vara symtom på en felaktig installation, så gå tillbaka till chipet och kontrollera ditt arbete. Om allt är på rätt plats sedan instruktioner och kontakta chip tillverkaren för att lösa eventuella problem. När motorn är igång ordentligt och inte kasta en check-motorn ljus
8

, sedan montera chip på toppen av ECU (eller annan plan yta) med användning av dubbelhäftande tejp. Se till att området är fritt från någon olja, fett och smuts innan du använder tejp för att hålla chip i stället.
9

Återbesök dra remsan eller dyno för bekräftelse på att chipet gör vad du vill för motorn. Se till att dina vinster är inom de parametrar som anges av tillverkarna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96037.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.