DIY Car avgassystem

Även fulla avgas kit finns för de flesta populära program idag, finns det fortfarande en kontingent av människor som hellre vill göra det själva. Skälen för detta är avsaknaden av färdiga system för udda-ball fordon /motor-kombinationer, önskan om en typ av avgassystem inte erbjuds av eftermarknaden och att sate behovet av ett fullständigt anpassningsbar, show-ljudanläggning. Beställning av Kit

Även om du kan försöka att böja slangen för att passa dina behov, det finns enklare lösningar. Företag som Flowmaster och CX Racing erbjuder dorn-böjda sektioner slangar i ett antal vinklar och konfigurationer som man behöver bara klippa och passa ihop. Dessa paket kommer att ge dig en önskad fullt anpassad avgaser, med högt flöde och prestanda slät dorn-bockade rör.
Mätning

Även om du kan bara köpa ett " , box för ormar "som innehåller ett sortiment av slangar vinklar, är det mer överkomligt sätt att håna upp ett avgassystem och ordning endast de nödvändiga slangar sektionerna. Hånade upp avgassystemet är ganska lätt och kräver bara några 3-tums aluminium torrare kanal och silvertejp. Anslut bara den torrare kanal till din header samlare med silvertejp, och dra slangen längs undersidan av bilen, säkra den med bitar av tejp där du vill avgaserna galgar att ansluta.

Håll kanalisation minst 2 inches från drivaxeln och 3 inches från några rörliga fjädringskomponenter. Använd ett måttband och vinkelmätare för att ta reda på vilka delar av slang du behöver, och för bort.
Fitting

När din nya slang kommer in, fästa huvudet-röret till header samlare först och sticka tillbaka därifrån. Det är oftast bäst att införliva någon form av X-pipe eller crossover in i systemet för att balansera avgasflödet, men det är inget krav.

När det blir dags att införliva böjar, välj närmaste vinkel du kan från din låda delar och rättegång montera den där den behöver vara. Förbered dig på att göra omfattande styckning och putsning dina slangar böjar, tålamod här kommer att bespara dig senare försämringen. Vid kapning din slang i en kurva, alltid klippa i en perfekt vinkelrätt plan till slangen, skär i en vinkel kommer att lämna dig med en oval hål som kommer att vara omöjligt att passa till de runda slangar slutar

. När du har dina vinklar satt, helt enkelt tack-svetsa sektionen på plats och gå vidare till nästa. Installera dina avgas fästen och hängare när du går längs.
Finishing

När systemet är punktsvetsade samman, ta bort den och ta den till bänken för målgång svetsning . Kör en cirkulär svets runt varje söm. Ta den tid du behöver. Dåliga svetsar kommer att göra för ett läckande avgassystem. Ominstallera den nu-svetsade avgassystemet, och du är på väg. Detta projekt bör ta cirka 8 till 10 timmar från början till slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83610.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.