Vad gör en Soft Car Ride?

Ordet "prestanda" betyder olika saker för olika människor. Medan vissa kan mäta ett fordons värde genom sin slalom nummer och noll-till-60 hastigheter, skulle de flesta konsumenter föredrar bara att inte spilla sitt kaffe på lädret. Medan prestanda entusiaster kanske inte alltid förstår överklagandet av en bensinslukande mark-pråm, undersöka fysiken bakom åkkomfort kan vara en upplysande upplevelse för racers och fotboll mammor likadana. The Nature of Ride

Förstå fysiken bakom en mjuk gång är avgörande för att iscensätta en bil för det. Ride kvalitet handlar om fart: fart i bilens fjädring, dynamiken i sin kropp och dynamiken i din egen. En skärande ride kommer från förändringar i acceleration, går upp och ner, fram och tillbaka eller från sida till sida med väldigt lite tid mellan riktningsförändringar. En smidig-ridning bil är en som alltid försöker upprätthålla tröghet oavsett påverkan utifrån.
Vikt

Anslagsenergi lika massa multiplicerad med en hastighetsförändring, så ökar fordonets tröghet innebär antingen öka sin vikt eller minska accelerationskrafterna som drabbade den. Långtradare och tankar är bland de smidigaste ridning fordon i världen främst eftersom de är så tunga. En mycket tung chassi och kroppen kommer att motstå snabba riktningsförändringar, glida fram över ojämnheter i vägen istället för att falla in i dem. Det är samma logik bakom massiva, oceangående fartyg, den större båten, de mindre effekt vågor har på det. Tänk på det här sättet: en tom skottkärra studsar över hjulspår i marken, medan en fullastad man bara plogar framöver
Chassisättning

andra. sidan av åkturen ekvationen har att göra med att minska de accelererande krafter som gör det till bilens kropp. Det finns tre sätt att göra detta: sakta ner för att minska energi överförs via däcken, kör på en smidigare väg eller tillåta att upphävandet absorbera slagenergi innan det blir till bilens kaross. Lätta fälgar och fjädringskomponenter, mjuk och låg våren fjädrar ränta, och snabbt reagera eller mjukare stötdämpare kommer tillåta att upphävandet reagera snabbare på vägen brister. På detta sätt fångar fjädring konsekvenser innan de får en chans att göra det via bilens kropp och in i din bak.
Andra faktorer

Däck är faktiskt en del av bilens fjädring, en pneumatisk första försvarslinje mot påverkan stress. En högre profil däck, ett med högväxt sidoväggar, ger en större luftkudde och mer rörelse potential än en kort sidovägg prestanda däck. När chocker gör det genom däck och fjädring, kommer de fortfarande måste gå igenom fjädring bussningar. Bussningar är tjocka, cylindriska gummi eller polyuretan skär mellan fjädring s genomgående bultar och chassit. Mjuka gummibussningar tillåta att upphävandet våndas runt - vilket gör ont hantering - men fånga några små harmoniska vibrationer som de däck och fjädring missade. Axelavstånd spelar också en avgörande roll, som en längre hjulbas ökar chassit svarstid och ökad åkkomfort.
Recept för Ride

Lägg upp de faktorer som ovan och har du någon idé om varför en 1971 Buick Riviera rider som ett moln och en Lotus Elise rider som en go-kart. Lång hjulbas, hög massa, relativt lätta fälgar och däck med en lång sidovägg, mjuk fjädring och gummibussningar fjädring, allt samverkar för att skapa en smidig-ridning bil som också råkar hantera som de ovan nämnda oceanångare. Medan stora sedaner har till stor del fallit i onåd hos konsumenterna i Amerika, är det samma formel del av det som gör den lyxig SUV verkar lite mindre idiotiskt än det annars skulle. Bortsett från dess tunga hjul och däck paket, och högre markfrigång, följer Cadillacs Escalade nästan samma formel som de ska-flänsar och vara-kromade förfäder 50 år tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96698.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.