Hur att snorkla Holley Carb

För seriösa 4-by-4-entusiaster, snorkel är en nödvändig uppgradering. Om du planerar att köra genom vatten som är mer än en fot djup, eller genom särskilt varma och dammiga förhållanden, kan en snorkel bidra till att förlänga livslängden på din motor. Annars känd som en upphöjd luftintag, de är avsedda för renare, kallare luft istället för att låta dig att köra under vattnet. Ordentligt tillslutna snorkel byggen kan du se bara ren luft utanför motorrummet når motorn, låter det gå bättre, starkare och längre. Saker du behöver
PVC-slang, 2 till 4-tums diameter
PVC armbågar, diameter som matchar PVC rörsystem
Gummi pipe-adapter, en ände samma diameter som luftintag munstycke på slutet samma diameter som PVC-rör
plast cement
Justerbara rörklämmor
Monteringsmaterial
Skruvmejsel
Saw
Borra
Sticksåg med skärande blad
Visa fler instruktioner

1

Välj den plats där du vill att mynna ut i motorrummet. De flesta människor har röret ut genom en fri yta på en av de främre stänkskärmarna, nära vindrutan. Det skulle vara bäst att ha röret avfarten på sidan närmast luftrenaren att göra för en enklare installation.
2

Anslut adaptern gummirör till luftrenarhuset hat som kommer att anslutas till den Holley förgasare. Dra med en rörklämma.
3

Klipp en lämplig längd av PVC-rör. En ände kommer att ansluta till gummirör adaptern från Steg 2, bör den andra änden nå den inre väggen av den valda stänkskärmen. Använd PVC armbågarna om en rak väg inte kan dras.
4

Mark och borra ett styrhål genom den valda fender och skär ut ett hål för PVC-rör, 1 tum större än PVC-rör med pusslet. Tillämpa maskeringstejp runt området du kommer att skära förhindrar bilens lack mot repor.
5

Anslut en PVC armbågen till PVC-rör under huven, som sträcker sig genom hålet i framskärmen, med den andra avsluta vänd den riktning du vill rikta snorklar.
6

Bifoga en annan längd PVC-rör i PVC armbågen sträcker sig genom fender. Skär röret till önskad längd, eller så att den kommer att nå toppen av vindrutan.
7

Montera här röret ordentligt i fordonet med hjälp av några monteringsverktyg. Det finns många alternativ för hur man gör detta, skulle varav en är att använda pipe band runt PVC-röret, fäst vid fender med metall skruvar.
8

Lägg ett tips till snorkel. Du vill förhindra regn från att komma in i röret, kan detta uppnås genom att använda en kommersiellt producerad snorkel spets, eller genom att använda PVC-armbågarna att styra toppen av röret nedåt. När du har anslutit röret adaptern till luftrenaren, är ett annat luftfilter inte nödvändigt. Om ansluten direkt till förgasaren luftintag, kan ett luftfilter anslutas till toppen av snorkel stället för ett fallrör, men skulle behöva vattentät.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87260.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.