Hur man installerar ett luftbränsleblandning Meter

När det gäller att modifiera och bilar tuning för bättre prestanda, eller helt enkelt övervaka vad bilen gör i lager formulär, det finns många olika eftermarknaden mätare som kan vara till stor hjälp. Varvräknare, oljetryck och vatten temperaturmätare alla kan hålla föraren informerad om vad som händer med en bil. En luft-bränsleblandning mätare är en mätare som läser av blandning av luft och bränsle i motorn. Avläsningen tas bort av syresensorn på avgassystemet och kan användas i alla fordonstyper som använder en O2-sensor. Saker du behöver
Open-ended skiftnycklar
dubbelhäftande tejp
Avbitare /stripper
trådanslutningsdon
Eltejp
Electric drill
Borrspetsar
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet. Placera överföring i växeln eller i "Park." Koppla bort kabeln som går till den negativa polen på batteriet genom att lossa klämman med en skiftnyckel.
2

Bestäm var du vill montera mätaren. Mätaren bör komma med anvisningar om att montera den. Du kan använda dubbelhäftande tejp för att montera den på instrumentbrädan eller den övre delen av rattstången. Om det finns plats, kan du också kunna montera den i instrumentpanelen tillsammans med de andra mätarna. Addera 3

Dra den röda kabeln från baksidan av mätaren genom ett hål i brandväggen så att tråden kan pluggas in i säkringsplinten. Om säkringen blocket ligger i det inre, kör kabeln till säkringsplinten.
4

Hitta en terminal på säkringsplinten som slås på när tändningen slås på. Konsultera instruktionsboken för din bil om du är osäker på vilken terminal att använda. Skala den röda tråd med tråd strippor och placera lämplig elektrisk anslutning i änden av tråden och sedan koppla in den säkringsblocket.
5

skarva kabeln från baksidan av mätaren som går till fordonets syresensorn in i kabeln som går till fordonets syresensor, som ligger på avgassidan. Vira samband med eltejp efter tråden är skarvade i. Om bilen är äldre och inte har en O2-sensor, kommer du att ha en butik maskin en gängad insats i avgaserna så att du ansluter en syresensor i den.
6

Fäst den svarta jordledningen från baksidan av mätaren på en lämplig plats. En marken måste vara en metallyta på bilen som är fri från färg. Om du inte kan hitta ett hål, borra en till metallramen på instrumentbrädan där det inte kommer att vara synlig med en borrmaskin och en liten borr. Fäst en rund ögla i slutet av den svarta och sedan skruva fast kabeln ordentligt i marken med en skruvmejsel.
7

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet. Starta motorn för att bekräfta att mätaren läser luft /bränsleblandningen från där den ansluts till lambdasonden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96697.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.