Varför Ersätta en Sway Bar i en Pontiac Grand Prix ?

Den Pontiac Grand Prix gjordes 1962-2008 och är en full - size bil som kan modifieras för högre prestanda . En del som påverkar dess prestanda är det krängningshämmaren . Betydelse

En krängningshämmare är ett styvt stycke rörformig metall som är bultad till suspensionen på vardera sidan av bilen. De flesta fordon använder en krängningsstång längst fram och bak , även om vissa använder endast en främre krängningshämmaren . När fordonet körs runt ett hörn , vingla barer fungerar som en hävarm och tvinga hjulet och däcket mot insidan av svängen och marken . Detta minskar krängning och gör bilen känns mer stabil och förutsägbar .
Fördelar

En krängningshämmare ersätts på en Pontiac Grand Prix för att förbättra bilens köregenskaper . Generellt stock vingla barer ersätts med större diameter barer . De större barer är mer stel och minska krängning ytterligare , vilket kan göra stor skillnad i en tung bil som Grand Prix .
Byte

Byta vingla barer på en Grand Prix är en enkel procedur . Fordonet lyfts med domkraft och stöd på pallbockar . Den krängningshämmaren därefter låste upp vid vardera änden där den ansluter till uppskov med drop länkar . I mitten av fältet är också fastskruvad i chassit med konsoler . Den nya krängningshämmare monteras på motsatt sätt för flytt , och bilen är sänkt till marken .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96347.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.