Effekten av Ventil & Seat vinklar på Flow

Cylinder head flöde är som en kedja i att det är bara så stark som dess svagaste länk. Enorma portar, graciösa kortsida svängar och släta områden skål är alla ganska irrelevant om luftflödet faller isär precis som det övergångar i förbränningskammaren. VENTILSÄTE vinklar och Sittbredden kan en make-or-break faktor där smidigt är berörda, kom bara ihåg att det alltid kompromisser inblandade i att göra denna typ av arbete. Teorin

Air har massa och fart, och bränslet förångas eller sprids i luften är tyngre ändå. Ju mer massa något har, desto mindre gillar att gå runt skarpa svängar, det är därför bärare tillbringar så mycket tid utjämning hamnarna i första hand. På att möta en kraftigt vinklad tur kommer luft sortera av "snubbla" tumlande och retardation eftersom den gör det. Detta tumlande luften skapar ett högt tryck området runt ventilsätet, vilket effektivt gör öppningen mindre. Minska ventilsätet gör övergången smidigare, och skära flera vinklar fasetter på sätet gör det rundare och mjukare, vilket drastiskt ökar flödet vid låga ventil lyfter när luften har att klämma in i det lilla utrymmet mellan ventilen och sätet.

VENTILSÄTE Vinklar och Flow

Generellt sett minskar en vinkel ventilsäte och skärning ventilen att matcha kommer netto en mätbar ökning av flödet från inledande öppning hela vägen genom 0,6 tum eller mer. Mopar Muscle Magazine bekräftar denna teori när det flow-bänk testade en uppsättning Mopar 360 huvuden i lager 45-graders konfiguration och sedan efter bearbetning till en 30-graders sätet vinkel. Resultatet var en jättestor 55 procent ökning av flödet på 0,025 tum (initial) hiss, 27 procent på 0.050, 43 procent vid 0.150-tums och 24 procent vid 0.200 tum. Vinster mattades lite med högre ventillyft, checkar in på 7,0 procent på 0,4 tum och en oändligt 0,50 procent till 0,55-tums lyft.
Dynamiska fördelar
< p> Bänk-åkare kan vara nöjd att bara jämföra resultat flöde bänk och ringa ett samtal, men det finns mer som händer här än bara brutto flöde vid en given hiss. Den första är att ventilerna inte bara pop öppna och slutna, de faktiskt har att accelerera och bromsa, spendera lite av deras rörelse-tid vid full lyft. Detta gäller särskilt med icke-roller kamaxel profiler, där ventilen bara toppar vid fullt lyft men tillbringar 90 procent av sin rörelse-tid antingen öppna eller stänga. Detta innebär att flödet under max lift är lika, om inte mer, viktigare än flödet vid max lyft, eftersom högre flöde vid lägre hissar kommer att ge luften en bättre chans att accelerera in i cylindrarna än bara beroende på enorma ventillyft att göra arbetet . Lägg i det faktum att hydrauliska lyftare generellt hålla ventilerna på mindre än max lyfta under kryssning förhållanden och låg-lift luftflöde slutar som den avgörande faktorn där vridmoment och gasrespons är berörda.
Saker Att tänka
p Det finns inget sådant som en gratis lunch, och det är särskilt sant när tre-vinkel ventil jobb berörs. En tre-vinkel jobb handlar om att göra en top-klipp där ventilsätet möter huvudet (typiskt 30 grader) till övergången luft till den ursprungliga 45-graders sätet (numera mitten fasett) och göra en andra 60-graders snitt i botten av sätet till övergången luft in i cylindern. Detta fungerar bra när det gäller luftflöde, men drastiskt minskar ventilsätet område. Ventilsätet området är avgörande eftersom ventiler använda sin slutna tid att överföra värme till topplocket, om sätena är för smal då ventilerna kan överhettas och gå sönder. De flesta maskinister föredrar sina platser mellan 0,04 och 0,07 tum bred, med mindre säten egentligen bara att föredra för drag-race motorer som ser vanliga tår-downs. Härdade ventiler och ventilsäten gör att du kan köra lite mindre plats. Ett säte för nära kanten av ventilen får inte utrymme för tillräckligt värmeöverföring, vilket resulterar i en bränd ventil. Detta gäller särskilt på avgasventilerna, som ser mycket större temperaturer än insugningsventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96681.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.