Rotorbroms Specifikationer

Nästan alla bilar på användningen vägarna idag skivbromsar på framsidan om inte på alla fyra hjulen. Skivbromsar utnyttjar en uppsättning bromsok att pressa ned på en uppsättning bromsbelägg på endera sidan av deras av rotorerna (skivor). Skivbromsar erbjuder betydligt bättre kylning och livslängd än trumbromsar, vilket är en avgörande faktor i förlust av bromsverkan, eller broms blekna, under tung användning. Bolt Pattern

Bultmönster är den enskilt största avgörande faktorn om huruvida eller inte en viss rotor passar din bil. Bolt mönster avser antalet av hjulbultar, avståndet mellan reglarna och tappens diameter. För att mäta ett nav med ett jämnt antal bultar (fyra, sex, åtta eller 10), mät från centrum av en hjulbult till centrum av tappen mittemot den. För udda antal bultmönster mått från baksidan av en stud till mitten av tappen närmast motsatta.
Solid eller Vented

Broke rotorer kan vara antingen fast eller slitsade, men fasta rotorer används vanligen endast på extremt lätta applikationer som motorcyklar. En fast rotorn är precis vad det låter som: en solid skiva av järn eller stål med en friktionsyta för bromsbeläggen på båda sidor. En ventilerad broms rotor är i huvudsak två tunnare skivor som från 1/4 till 3/4 av en tum ifrån varandra och ansluts i mitten av en uppsättning av "vingarna" som strålar ut från centrum hjulnavet. Vingarna orsakar själva rotorn att agera som en centrifugal luftpump medan spinning, utvisa varm luft och möjliggör bättre kylning.
Cross-Borrade eller slitsade

Bortsett från att titta bra, cross-borrade och slitsade rotorer bidra till att förbättra bromsverkan i liknande men något annorlunda sätt. Slitsade rotorer utnyttjar ett antal bakåt-lutande slitsar i bromsrotorn yta att dra gaser från mellan bromskloss och rotoryta. Dessa gaser (emitteras av bromsbelägg) hålla bromsbeläggen från fullt kontaktar rotorytan. Cross-borrade skivor (rotorer med borrade hål i dem) gör samma sak men göra en tilläggstull. Hålen i rotorerna möjliggör konsekvent luftflöde genom den ventilerade rotorns skövlar och hjälper till att kyla rotorskivorna från båda sidor.
Diameter

Broms rotordiameter spelar en roll i bromsverkan, men det kan inte vara så mycket som du tror. Brake diameter avser avståndet i inches från en sida av rotorns yttre kant till den andra kanten. Medan en större rotor ger bromsoket lite mer inflytande på rotorn, som ökad hävstång kommer endast manifesteras som ökad bromsprestanda om resten av systemet är upp till uppgiften. Större rotorer är utformade för att minska utmattningsrisk genom effektivare lagring och avleda värme. Den segjärn eller stål som de flesta rotorerna är gjorda av tål bara så
Material

mycket värme innan deformeras. Vissa högpresterande bilar använder keramiska-metalliska rotorer som tål tusentals grader av ihållande värme och samtidigt bibehålla sin strukturella integritet. Om du ser en racerbil som kommer ut ur ett hörn med rotorer glödande röd, så oddsen är dessa rotorer är keramik-metall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84708.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.