Hur man gör en SBC fördelarlös

Distributören distribuerar en elektrisk ström till tändkablarna, och det är vanligtvis installerad på den övre sidan av motorn. Den konventionella punkt distributör kräver en extern spole, en rötor och ett lock med punkter. Den elektronisk tändning utvecklades i mitten av sjuttiotalet. Den elektroniska tändning ansågs överlägsen jämfört med den punkt typ distributören. Den fördelarlöst tändsystem kräver mindre underhåll än de tidigare tändsystem och förlitar sig på bidrag från en eller flera utlösande enheter. Saker du behöver
DIS (fördelarlöst tändsystem) katalog mutterdragare
Timing ljus
bläckpenna
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriet . Rulla cylinder nummer av motorn till övre dödpunkt. För att kontrollera att cylindern är i övre dödläget, ta nummer ett tändstift. Håll bläckpenna insidan av tändstiftet porten. Bump tändningen tills antalet en cylinder är på den högsta punkten av stroke. Du kommer att känna kolven möta spets bläckpenna.
2

Ta bort tråden tändningslåset från ottomotor terminalen. Koppla ur och ta bort tändspolen. Ta bort tändkablarna och fördelarlocket. Unbolt distributören innehavet-fäste med rätt storlek skiftnyckel. Ta distributören axeln.
3

Ta bort alla komponenter i vägen för den harmoniska balansblock. Rengör harmonisk balansaxel ytan grundligt, och sedan installera centrering adaptern på harmoniska balansblock. Placera vevaxeln trigger hjulet på centreringen adaptern. Bestäm var vevaxeln trigger sensorn skall monteras på avtryckaren hjulet. Markera platsen för trigger givaren.
4

Montera blocket fästet och den erforderliga mängden av distanser. Installera vevaxel trigger sensorn på sensorns fäste. Verifiera korrekt avslut av vevaxeln trigger givare och trigger hjul. Lägg mellanlägg om det behövs för att förhindra att utlösa sensorn från att störa trigger hjul.
5

säkert montera spole förpackningar under fordon huven. Coil förpackningar kan monteras på ventilen omslag eller en anpassad hållare kan göras. Mät längden på tändstift kablar. Tryck tändkablarna på rätt spole och cylinder.
6

Wire spolen förpackningar till motorstyrenheten enligt tillverkarens anvisningar. Kontrollera att alla kablar är korrekt. Om du använder ett tändsystem utan distributör byte då en distributör block av plattan kommer att bli nödvändigt.
7

Anslut bilens batteri. Kontrollera att alla tändstift kablar trycks ihop ordentligt på i rätt ordning. Starta bilen och kontrollera timingen med stroboskop. Justera timingen som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87325.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.