Hur Wire en Automotive Trailer

De statliga lagar kräver fordonsindustrin trailers att ha fungerande broms och blinkers bakljus. Dessa lampor måste anslutas till en fiberkabel fordonets elektriska system för att korrekt fungera. Automotive trailers använda speciella ledningar och selar för att ansluta en trailer för belysning och andra elektriska funktioner till dragfordonet. Mest fordonsindustrin trailers säljs med den installerade nödvändig kabeldragning och redo att fungera, men det många fall där ledningarna måste utföras manuellt. Saker du behöver
kabelstammen slipsar
Wire
Avbitare
Wire pressverktyg
Splice kontaktdon
Eltejp
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

reda på vilken typ av kablaget din släpvagn behov. De flesta små och medelstora vagnar kräver ett kabelnät med en 4-polig kontakt, medan större släp kan kräva kablage med 7-pins kontakter för att köra extra tjänster såsom clearance lampor, interiör belysning och elektroniskt styrda bromsar. Köp rätt kontakt sele för din trailer typ.
2

Placera pluggen slutet av trailern ledningsnätet nära tungan på släpvagnen. Lämna tillräckligt överskott tråd för släpet att vända i båda riktningarna utan att sträcka eller knäppa tråden.
3

Kör de gula och bruna trådar längs förarsidan av trailern till den bakre vänstra bakljus montering. Fäst den gula ledningen från selen till den gula ledningen från bakljus med en Skarvhylsa. Fäst ledningarna längs undersidan av släpvagnens ram med buntband.
4

Kör de gröna och bruna trådar längs passagerarsidan av trailern till den högra bakre bakljusaggregat. Fäst den gröna ledningen från selen till den gröna kabeln från bakljuset med en Skarvhylsa. Använd buntband för att fästa ledningarna längs undersidan av släpvagnen ram.
5

Fäst vita jordkabel till jordad skruv eller mutter placerad på släpvagnen tungan. Applicera en liten mängd dielektriskt fett på skruven för att förhindra korrosion från att påverka markytan.
6

Anslut ledningsnätet kontakt i motsvarande uttag på dragfordonet. Vrid bogsera fordonets belysning på och se till att släpets lampor fungerar. Har en partner tillämpa blinkers och bromsar för att säkerställa att motsvarande lamporna på släpet fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84551.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.