Hur man förbereder en bil för Paint

Måla en bil är inte det lättaste fordonsrelaterade projekt att göra, men det kan göras utan att behöva år av erfarenhet. Den absolut viktigaste delen av att måla en bil är i förberedelsearbetet. Rätt förberedelser är nödvändigt för lack för att se professionell och gjort rätt. Hoppar varje steg i beredningsprocessen kan orsaka ännu den bästa målaren att titta oerfaren. Brister som inte repareras under beredningsprocessen kommer att dyka upp i färgen när den har torkat. Se till att följa alla riktningar utan att hoppa över något. Saker du behöver
120 - och 300-grit torrt sandpapper Flighter Long blocket sander
Dual action sander
600-våtslippapper
Vatten
Vax och fett remover
Microfiber handdukar
maskering papper och tejp
Automotive primer
Visa fler instruktioner
1

Sand hela bilen med en dubbelverkande slipmaskin och 120-grit torrt sandpapper. Du kan använda denna sandpapper på målade ytor och ytor som består av torkad spackel. Detta kan göras för hand, men är mycket snabbare med en dubbelverkande slipmaskin. Se till att alla de ursprungliga färgen slipas och ytan är matt och slät. För bästa täckning och resultat, är sand bort all gammal färg och primer tills hela bilen bara ren metall.
2

Place maskeringstejp och papper över alla områden som inte ska målas . Täck fönsterglas, speglar, däck, hjul, dörrhandtag, grill och lampor.
3

Spray två tunna lager av primer över bilen. Låt trettio minuter för varje skikt torka. När det sista skiktet har torkat, använd lång block sander och 300-grit torrt sandpapper att slipa hela bilen. Håll blocket sander platt mot ytan av bilen så att eventuella bucklor eller höga punkter kan ses. Låga fläckar eller bucklor kommer inte få slipat eftersom sander förblir platt och inte gräva i de låga områdena. Höga fläckar snabbt slipas ner till metallen. Reparera dessa områden och upprepa processen tills inga brister hittas.
4

Använd 600-grit våtslippapper och vatten till sand hela bilen igen. Detta jämnar ut ytan och förbereder den för färg. Håll sandpapper våta medan slipning så dammet inte bygga upp och skrapa på ytan. När slipningen är klar, skölj bilen rengöra och ta bort all maskeringstejp och papper. Använd en duk eller låt bilen torka på egen hand.
5

Re-tillämpa rena maskeringstejp och papper på alla de områden som inte ska målas. Detta är för att förhindra att damm och andra partiklar från att gå från det gamla papperet och i färgen. Färsk tejp och papper hålla rent.
6

Torka bilen ner med vax och fett remover och en microfiber handduk. Detta tar bort alla sista dammpartiklar och någon olja eller fett från dina fingeravtryck. Dessa saker tyckas liten, men kan orsaka apelsinskal och andra brister i den färdiga färgen. Fordonet är nu redo att målas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83340.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.