Instruktioner om hur du installerar en RCI 5 punktsbälte

En 5-punktsbälte, som namnet antyder, är en tävlings sele som har fem band. Det finns två axelremmar, två nedre remmar kropp och en anti-submarine bälte som går mellan förarens ben och bultar till brädan. Fem poäng selar används oftast på racebilar eller bilar som används främst för bankörning. De ger extra säkerhet i händelse av en olycka och även hålla föraren på plats så att de kan fokusera bättre på faktiskt kör bilen. Saker du behöver
Electric drill set
hylsa och spärrskaft
Visa fler instruktioner
1

avgöra var anti-submarine bälte kommer att installeras. Detta kommer att vara precis framför sitsen. Gör en markering i golvbrädan i mitten av sätet. Borra ett hål för bulten med en borrmaskin. Om fordonet har mattor, kommer mattan måste dras tillbaka. Ett hål måste sedan skäras för bulten att gå igenom.
2

Dra remmen genom hålet i botten av loppet fram om en sådan sits används. Skruva fast fästanordningen på änden av bandet till golvet med den medföljande skruven. Använd en stödplatta på undersidan av bilen där muttern installeras på bulten. Dra åt muttern och bulten med en socket.
3

Montera sido bälten. Dessa kan installeras i de hål som beståndet bilbältet installera in. Avlägsna remmen stock sätet. Installera racing selar bälten med den medföljande hårdvaran. Om bilen har en race stol, dirigera banden genom selens slitsar i de nedre sidorna. Om du av någon anledning inte kan använda lager monteringshål, kommer nya hål måste borras på vardera sidan av sätet. Montera remmarna på samma sätt som steg 2 när hålen borras.
4

Montera axeln selar. Om bilen använder en race stol, dirigera selar genom sele slots. Om det finns en störtbåge i bilen som har en horisontell stång på rätt plats, linda sele runt baren och dra åt den. Om det inte finns någon bur eller någon plats att installera bälten på buren, kommer hål behöver borras i den bakre delen av bilen. Skruva fast fästen på hålen och dra åt muttern och bulten. Använd motbrickorna där muttern installerar att förstärka fästpunkt. Justera längden på selarna för att passa föraren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96488.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.