DIY Intag MAF Mount

En massluftflöde - MAF - givaren är en elektronisk sensor som mätare volymen av luft som strömmar från spjällhuset in i insugningsröret. Sensorn justerar en ventil i ett dykrör för att styra den volymen. Om luftmassemätaren misslyckas kommer insprutningssystemet inte fungerar. Symtom på en sviktande luftmassemätare inkluderar SVINAKTIG acceleration och en nedgång i varv även om en förare håller foten placeras stadigt på gaspedalen. Byte av MAF tar mindre än 10 minuter. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta intaget slangen från grenröret. Skruva av skruven på slangklämman och glida slangen från grenröret bostäder genom att dra bort röret bostäder intag. Ta bort den andra änden av slangen från luftmassemätaren, återigen, genom att lossa slangklämman och drag. Den MAF är också ansluten till spjällhuset med en slangklämma. Dra givarledningen från kopplingshuset med fingrarna, sedan bort MAF från spjällhuset.
2

Skjut nya MAF på spjällhuset. Dra mynningen av MAF runt kroppen röret av huset med en slangklämma, skjut sedan intaget slangen på den andra änden av MAF och drag fast med en klämma. Skjut den andra änden av slangen över grenrörshuset och fäst den med en slangklämma. Skjut kontakten sensor kabeln till sensorn bostäder.
3

Slå på motorn. Placera din hand över varje slangklämmorna och känsla för ett vakuum läcka. Också lyssna efter sugande blåser ljud från MAF. Om någon är närvarande, ytterligare skärpa åt slangklämmorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87637.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.