Hur får man mer kraft från en Jeep 4.2

Jeepar är byggda för off-road prestanda. Chrysler utrustar bilen med en pålitlig fyra eller sexcylindrig motor och en robust växellåda, men de flesta körning sker på stadens gator och motorvägar. Ägare av Jeepar vill ha mer makt så de kan passera långsammare bilar och hänga med trafiken. Det finns tre sätt att förstärka produktionen av motorn, varierar i kostnad från mindre än hundra dollar till mer än priset på en ny Wrangler. Vissa av dessa modifieringar kan göras av amatörer mekaniker. Vissa kan inte. Instruktioner
1

Lägg en kompressor. En kompressor rinner av själva motorn precis som generatorn eller servostyrning. Fläktar inuti laddningskompressorn dragningen i luft, blanda den med bränsle och tryck den inuti förbränningskammaren. Mer bränsle /luftblandning betyder mer hästkrafter. Kompressorn ger mjuk, extra effekt vid alla varvtal. Kompressorer kan öka hästkrafter i en Jeep med 50%. Gas körsträcka kommer att gå ner helt enkelt eftersom mer gas används. Kompressorer kosta från $ 5.000 till $ 7000 plus installation under 2011.
2

Lägg en turboladdare. Turboladdaren får sin ström från trycket av avgaser som lämnar förbränningskammaren. Det drar in mer luft och komprimerar den precis som den kompressor. En turbo är mindre komplicerat än kompressor men ger inte samma mjuka makt uppbyggd. Typiskt, motorer måste nå ca 3000 rpm innan turbon ökar hästkrafter och det är ofta en huggande tillägg. Turboaggregat kostar från $ 500 till $ 1.500 plus installation under 2011.
3

Lägg lustgas. Lustgas injicerar syre in i intaget systemet. Den Wrangler bär en metall flaska lustgas med rör som leder till intagssystemet. En omkopplare på instrumentpanelen visar det på och av. Jeep kan köras normalt tills föraren vill ha lite extra krut. Enligt JP Magazine är lustgas lätt att missbruka. Föraren kommer att frestas att ge motorn för mycket syre och betona motorn, vilket kan skada den. Kostnaden är mindre än $ 1.000 i 2011.
4

Gör ändringar i motorn. För under hundra dollar, kan det färddator uppgraderas för att producera mer makt eller du kan byta till ett fritt flöde luftfilter. Ofta effektökningen för antingen modifiering är mindre än 10 hästkrafter. För under $ 300, kan du lägga till sidhuvuden och fritt flöde avgassystem. Detta kommer att resultera i en tio till 15% ökning av hästkrafter och kommer vanligtvis att förbättra gas körsträcka. Om din budget tillåter, installera ett nytt topplock eller öka förskjutningen genom att borra ut cylindrarna eller lägga en stroker kit. Interna förändringar i motorn kan ge mer hästkrafter än mindre förändringar, men kostnaden kan uppgå till flera tusen dollar mycket snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96387.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.