Hur man bygger ett avgassystem

Bygga ett avgassystem för ett motordrivet fordon är en komplicerad process med omfattande planering, delar urval, och tillverkning. Viktiga faktorer att tänka på när man bygger ett avgassystem inkluderar rörlängd, diameter, material, önskat mottryck, utsläppskontroll kompatibilitet och önskad ljudnivå. Mest prefabricerade avgassystem är fordonets specifika och tillhandahålla all nödvändig hårdvara för installation. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Ordet jack
Jack står
Prefabricerade avgassystem
Visa fler instruktioner
1

Fäst grenrör /headers. Avgasgrenröret är den första delen av ett avgassystem. Avgasgrenröret hanterar avgaserna omedelbart efter att den lämnar cylinderhuvudena. Att vara den första kontaktpunkten för avgaser, bestämmer grenröret en hel del aspekter om hela avgassystemet. En grenröret är ett gjutjärn bit vanligtvis installerat på lager fordon från fabriken.
2

Anslut katalysatorer till utblåsningsgrenrören via avgasrör. Diametern och konstruktionen av avgasrör är kritiskt att uttömma flödet. En större diameter röret kommer alltid flöda mer kubikfot gas än en mindre diameter röret av liknande konstruktion. Katalytiska omvandlare används för att minska kolmonoxid, kväve och kolväten i avgaserna. Katalysatorer använder en honungskaka av platina, palladium och rodium pläterad keramiska paneler för att lossa de molekylära bindningar av ovannämnda skadliga gaser, vilket tillåter dem att enkelt brytas ned till icke-giftiga ämnen.
3 < p> Anslut katalysatorer till halsdukar via avgasrör. Ljuddämpare är ett väsentligt inslag i all avgassystemet som de tjänar till att reglera mottrycket och minska förbränningen buller. Utan ljuddämpare, skulle motorfordon vara alldeles för högt för att köra. Halsdukar använder en kombination av rör, kamrar och ljudabsorberande material inneslutet i ett rostfritt stål för att minska förbränningen brus.
4

Run avgasrör från halsdukar till baksidan av fordonet, där avgaserna gaser kommer så småningom avsluta.
5

permanent fästa alla ovannämnda element. Utblåsningsgrenrören bulten till avgasrör via flänsar. Särskilda avgasgrenröret packningar måste installeras i mellan flänsarna. De katalysatorer är svetsade på avgasrör som leder in i, och ut ur, omvandlarna i vardera änden. Den rörledning som leder in i, och ut ur, måste ljuddämparna också svetsas på ljuddämparna. Hela avgassystemet är sedan fäst på kroppen av fordonet via Gummiisolerade krokar.
6

Fäst krokarna före och efter de eventuella katalysatorer och halsdukar, liksom längs rörledning som går från halsdukar till bakre delen av fordonet. Var noga med att redogöra för fjädringsväg när provmontering och installerar några delar av avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96271.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.