Hur man gör en Snorkle för en Jeep

En av de mest användbara modifieringar för Jeep Wrangler SUV är att lägga en snorkel för att tjäna som motorns luftintag. Detta väcker den punkt där luften sugs in i motorn, vilket gör det möjligt att ford djupare vatten och även ge renare luft till motorn genom att höja den punkt intaget ovanför avgaser och damm som orsakas av trafiken. En snorkel kan konstrueras hemma från vanliga material med lite tid och skicklighet. Men eftersom det kräver att skära in i sidan av motorrummet, bör förfarandet endast prövas av någon med bil modifiering kompetens och verktyg. Saker du behöver
Acetylen fackla
4-tums plaströr
Flexible 4-tums plast fogar
Metalltråd
Metallrör fästelement
buntband
Utility knife
Silvertejp
Visa fler instruktioner
Layout
1

Öppna jeep huva och identifiera motorns luftintag. En snorkel kan byggas för att använda den befintliga luftfilter, så kontrollera att se till att filtret är i gott skick.
2

Använd en mattkniv för att skära bort motorns luftintag strax före filtret lådan. Avlägsna slangen, vilket kan användas för att bilda en del av din snorkel.
3

Lägg ner bitar av slangen så att de bildar en grov skiss av den väg du kommer att använda för att leda ut motorrummet och upp passagerarsidan av vindruteramen. Den exakta utformningen av snorkel beror på konfigurationen av din motorrummet.
Byggande
4

Skär en 4-tums runda hål i sidan av motorrummet med acetylenet fackla. Skär hålet direkt ovanför passagerarsidan fender. Måla kanterna på hålet så att den exponerade metallen inte kommer att vara känsliga för rost.
5

Montera bitar av slang i din layout tillsammans, försegla varje fog med tejp eller genom att dra slangen med ett rör fästelement. Mata in slangen genom hålet i sidan av motorrummet och fortsätter upp på sidan av vindruteramen.
6

Fäst snorkel på vindrutan ramen med plast buntband. Placera intaget slutet av snorkel så att den pekar framåt och kan dra in luft medan Jeep är i rörelse.
7

Kontrollera alla sömmarna i slangen, täta eventuella läckor med extra tejp . Använd tråd för att fästa slangen på väggen i motorrummet eller andra stadiga punkter, såsom motor mount.
8

Cap din snorklar med metallnät och ett metallrör fästelement. Detta kommer att förhindra löv och andra stora skräp från att komma in i snorklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83462.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.