Hur man installerar en Cross-Borrade slitsade Rotor

Cross-borrade, slitsade rotorer är en populär uppgradering för bilägare söker ökad bromsförmåga från sina fordon. Cross-borrade skivor har hål borrade i ansiktet av rotorn, vilket minskar utmattningsrisk och låter bromsarna att fortsätta att erbjuda en stark inbromsning när de värms upp. Spåren i slitsade rotorer utför en liknande funktion genom att avleda värme som byggs upp under inbromsning. Installera cross-borrade, är slitsade rotorer inte så annorlunda än att installera normala broms rotorer. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Bromsrengöringsmedel
Rags
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bitar (beroende på modell) katalog Piston tillbakadragning verktyg (beroende på modell) katalog Cross-borrade, slitsade rotorer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Om du vill kan du höja fronten och göra de främre bromsarna först och sedan höja den bakre änden och göra de bakre bromsarna.
2

Finish bort hjulen och ställ dem åt sidan. Spraya broms rotor, bromsok och närliggande områden med broms renare och torka dem med en ren, torr trasa så att de är fria från fett och olja.
3

Lokalisera de två stora bultarna som håll bromsok till avstängning eller till bromsok bäraren. Dessa bultar är belägna på den sida av bromsoket som är vänd mot hjulet väl på toppen och botten av bromsok. Ta bort skruvarna med lämplig storlek socket och en spärrfunktion. Du kan behöva använda en breaker bar (en förlängning på sockeln som ger mer inflytande) för att ta bort dessa.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande uppskov pjäs eller med en plattform av något slag så att vikten av bromsok inte dra på mjuk bromsledningen, vilket kan skada den.
5 < p> Ta bort bromsok transportören om din bil använder ett. Inte alla bilar har en tjocklek bärare som bromsok bultar till, men om har man det behöver tas bort för att rotorn ska dras av. Bultarna för bäraren är placerade på toppen och botten av bäraren vänd mot hjulhuset. Använd lämplig storlek socket eller Torx bit för att ta bort dem. Ställ transportören åt sidan.
6

Ta bort alla stoppskruvar som håller bromsoket på. Inte alla bilar använder en ställskruv för rotorn men många märken (till exempel BMW och Porsche) gör. Den är placerad på ytan av rotorn och avlägsnas med en skruvmejsel eller en stjärnformad bit. Spray penetrerande smörjmedel på skruven för att underlätta avlägsnande.
7

Dra gamla rotorn rakt ut av navet. Om nödvändigt, peka på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att hjälpa till att ta bort det. Spraya nav där rotorns fästen med broms renare och torka av den med en ren, torr trasa.
8

Skjut den nya cross-borrade, slitsade rotorn på navet. Rengör rotor med broms renare för att ta bort korrosionsskydd film på den. Byt ut ställskruven om tillämpligt. Byt bromsok transportören om din bil använder ett.
9

Komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma för att ge tillräckligt utrymme för bromsok och bromsbelägg för att glida över den nya, tjockare rotor. Placera ena sidan av klämman på kolven och den andra sidan på den yttre delen av bromsoket. Dra åt klämman tills kolven dras tillbaka. På vissa fordon som Audi och VW, behöver du en speciell kolv verktyg för baksidan. Rådfråga din verkstadshandbok för särskilda förfaranden.
10

Skjut bromsok över cross-borrad rotor. Montera oket och dra åt bultarna till de specifikationer som anges i ditt fordon verkstadshandbok. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Pumpa med bromspedalen tills bromsarna känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95308.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.