Hur man kan förbättra Leaf Sprung Rear End Hantering

Det är väl känt inom fordonsindustrin cirklar som fordonsupphängningar med vänster och höger fjädrar sido blad inte hantera liksom fordon med släpande länk, helt oberoende eller McPherson suspensioner strut. Medan en del av detta beteende ligger i karaktären av fjädrar, är det verkligen det fasta röret struktur bakre drivaxeln som orsakar oförutsägbara slide-outs, humle hjul och slängar som kan uppstå på tätt slingrande vägar. Ändå är det möjligt att förbättra hanteringen av dessa fordon kraftigt med nominell kompromiss åkkomfort. Saker du behöver
Bakre krängningshämmare krängningshämmare kit
Högpresterande absorbenter gas chock
Traction barer
Wide serien radial däck
mekaniker verktygssats
Borrmaskin
Effekt mutterdragare
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1 En varm lager bil med bakre bladfjädrar definitivt behöver fjädring hjälp.

Bedöm bilens mindre-än-perfekt prestanda. Det finns tre viktiga beteenden som IRK resultatorienterade förare av fordon med bakre bladfjädrar - wheel hop under hård acceleration, plötsliga slide-outs vid kurvtagning över gupp och överdriven kroppen magert. Wheel hop uppstår när bakre drivaxeln försöker snurra bakåt som den försöker att tvinga hjulen att snurra framåt. Om hjulen tillfälligt tappa greppet, axelns studsar fram och tillbaka, vilket orsakar en ihållande hopping av drivaxeln på däcken. Många avknoppningar med solida axlar uppstå om någon av de bakre hjulen rullar över ett gupp, ändra dess camber, vilket orsakar en samtidig vinkel förändring i motsatt hjul, vilket kan göra att bryta dragkraft också.
2

Installera högpresterande stötdämpare först. Detta är ett måste, särskilt om du ska göra andra förbättringar. Alternativt installera högpresterande stötdämpare i en sicksackkonfiguration att stabilisera övergripande bakaxel rörelse. Söka en stötdämpare framför axeln och en på baksidan gör det möjligt för dem att fortsätta att lindra upp och ner cykla medan samtidigt hjälpa till att gripa axeln vrider och rullar flygtur.
3 < p> Installera dragning barer för att eliminera problemet hjulet hop. Traction staplar ansluter till botten av fjädern pad och till ramen med en tung bar med svängtappar i båda ändar. Detta skapar omedelbart en parallellogram mellan barerna och de fjädrar som upphör oönskad bakre twist axel vridmoment.
4

Installera en bakre krängningshämmare stabilisator kit för att eliminera överdriven kroppen mager. Stabilisatorn kommer också hjälpa till med slide-outs eftersom effekterna av camber förändring, som en följd av knölar under endast ett hjul, minimeras i skarpa svängar. Den anti-roll stabilisator är ett grunt U-formad torsionsstav som fungerar som en differential fjäder. Den försöker hela tiden att hålla bakaxeln i sidled parallellt med fordonets trots lastförmågan. Om bilen försöker luta sig över båda hållen, börjar baren att vrida ojämnt, vilket ger dess enorma fjäderkraft på axeln för att hålla fordonet nivå.
5

Gå till nästa bredaste däcken bildförhållande . Om ditt löv-fjädrade fordon har 225-75R15 storlek däck som beståndets storlek, gå till 235-70R15 storlek om ditt fordon kan tolerera de större däcken i fenderwells. Förutom att vara en bredare däck (mindre höjd-till-bredd-förhållande, 0,7 jämfört med 0,75), däcken är ett större nominell storlek också. Om du inte kan gå större, bara att gå vidare med ett steg.
6

Byt ut slitna däck och gör den högpresterande stötdämpare i lager platser om din budget är begränsad och du kan bara hantera det nödvändigaste . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83853.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.