Hur man installerar en eftermarknad bränslepump för en 2006 STI

Subaru WRX STi är en snabb, kvick, all-wheel-drive sportsedan från Japan. STI prestanda kommer från Subaru framgångsrika off road rally racing, vilket gör gatan går STi en av de snabbaste bilarna runt för pengarna. STI tar också mycket väl att trimma tack vare det faktum att den är turboladdad. Mer makt oftast kräver mer bränsle också, så en eftermarknad bränslepump är en vanlig uppgradering också. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Tänger
Gummihandskar
Rags
Visa fler instruktioner
1

Ta bort baksätet botten genom att dra den rakt upp. Ta bort skruvarna som håller de två metallstänger på plats under sätet med en hylsa och ett spärrskaft. Ta bort plast push stift som håller stammen locket på plats. Ställ luckan åt sidan.
2

Ta bort de fyra skruvarna som håller bränslet plattan åt pumpen på plats placerad på passagerarsidan strax innan stammen. Ta bort åtkomst plattan. Koppla den vita elektriska kontakten som går till pumpen. Starta motorn och låt den gå tills den stannar för att ta bort bränsletrycket från systemet. Koppla bort batterikabeln som går till den negativa batteripolen.
3

Ta bort de tre bränsleledningar som går till bränslepumpen. Två av linjerna har klämmor som pressas av en tång för att tillåta ledningarna att dras av. Dra den tredje av för hand. Var redo att städa upp utspillt bränsle med massor av trasor.
4

Lossa och ta bort de åtta skruvarna som håller bränslepumpen och skicka enheten till bensintanken. Dra försiktigt ut pumpen och skickar enheten ut ur hålet i tanken. Detta kommer tanken lite manövrering, men är möjligt genom att vrida pumpen i en vinkel.
5

Ställ pumpen på en handduk eller i en liten hink, eftersom den är täckt av bränsle. Ta bort de två skruvarna som håller den nedre änden av bränslefiltret på plats. Ta bort bränsleslangen som går till den gamla pumpen med tång. Koppla bort bränslepump.
6

Bifoga ett nytt bränslefilter till den nya bränslepumpen som du installerar. Detta förfarande kommer att variera beroende på märket på bränslepumpen du använder. Konsultera den riktning som kom med pumpen.
7

Installera den nya pumpen på den sändande enheten i omvänd sätt som det togs bort. Beroende på märke av pump och din installation, kan du behöva skära en linje av bränsleledning så att den nya pumpen ska installeras korrekt med det nya filtret. Återanslut kablarna till den nya pumpen.
8

tillbaka pumpen och sändande enheten i tanken. Sätt tillbaka skruvarna som håller allt på plats. Återanslut ledningsnätet. Installera om bränsleledningar, se till att de sitter ordentligt. Sätt tillbaka åtkomstluckan, bagagerumsinsatsen och baksätet. Återanslut batteriet och starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96188.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.