Tips på en 2 tums avgassystem

Avgassystem finns i alla former, storlekar, material och utföranden, men de alla samma grundläggande uppgift: att flytta avfall gaser ur motorn så effektivt som möjligt och samtidigt uppfylla brusreducering /modifiering och utsläppsnormer. I de flesta fall kommer en två-tums diameter rörsystemet erbjuda den bästa kompromissen i termer av absolut avgasflödet, mark och chassi clearance. Medge ett spel

Som med alla avgaser, kommer en 2-tums systemet kräver ca 1 cm fritt utrymme för att tillåta vibration och rörelse överförs från motorn. Du kan använda 4-tums expanderbar, kanal aluminium torktumlare att håna upp ditt system före montering. Anslut ledningen till katalysatorn och dirigera kanalisation tillbaka under din chassi till slutpunkten, säkra den med tejp på undersidan av bilen som du går. Håll kanalen minst 4 inches bort från rörliga fjädringskomponenter.
Använd en Crossover


Two-tums avgasrör är ett populärt alternativ för dubbla avgassystem eftersom de ger minst lika mycket flöde som en enda, 4-tums rör utan att förlora marken /chassi avslut. Om du använder ett dubbelt avgassystem, installera någon form av crossover. Exhaust inte kommer ut i ett jämnt flöde, den rör sig genom rören i tryckpulserna. Så småningom dessa pulser kommer "stack upp" i rören och hindrar flödet. Installera en H-pipe (rak bit rör) eller en X-pipe (vilket ger bättre effekt och ljudkontroll) crossover för att ge dessa pulser någonstans att gå innan de stack upp och döda din makt.


ovala rör

Factory racing gillar Corvette C6-R och NASCAR förare har mycket begränsad markfrigång, men kräver enorma avgasflödet för att stödja deras massiva motorer. Lösningen ligger i att använda ovala rör, som kan vara två inches i vertikalt tvärsnitt för markfrigång, men kan vara 3 till 4 inches bred för ökat flöde. Medan ovala rörsystem är svåra att tillverka och är inte den bästa formen för optimalt flöde, erbjuder de race-spec flöde med street-ready markfrigång.
Rörtjockleken

Lövtunna rören kan hjälpa raka någon tyngd av din bil, men du kommer att betala för att minska massan med ökad avgas drönare. Drone är vad som händer när högfrekventa ljudvågor från motorn utövar sin energi på rören, vilket rören att vibrera och agera som en gigantisk högtalare. Det finns inget ens tillnärmelsevis sportig klingande om migränframkallande avgaser drönare, så använd tjockare än lager slang att öka rörens resonant drone frekvens och låt ljuddämparen absorberar ljudenergin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84504.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.