Vilken typ av olja Nästa Efter 5W30?

Automobile olja förhindrar motorns beslag genom att smörja de inre rörliga delar. Som konsument går ner en mittgång motorolja, han möttes av en hel vägg med olika olje typer eller vikter. Varje olja vikt har en specifik numerisk beteckning, såsom 5W30. Oljan viktsystem har ett numeriskt system för att välja nästa oljetyp efter 5W30. First Oil Vikt Antal

Varje olja presenteras i en bil butik har ett nummer för att beskriva dess viskositet. Den första siffran i oljan vikt, 5W, anger viskositeten, eller flödesmotstånd, vid noll grader Fahrenheit. Uppgiften om antalet 5 anger att oljan flyter tunt vid noll grader Fahrenheit, i motsats till en nr 10 beteckning, som flyter i en tjockare tillstånd. Den "W" anger att antalet som föregår det för vintern eller kallt väder användning.
Second Oil Vikt Antal

andra olje vikt indikerar motorns oljans viskositet vid 212 grader Fahrenheit. Lägre siffror, såsom 30, visar att oljan kommer att vara på en tunnare tillstånd vid höga temperaturer. A Nr 40 vikt olja kommer att flöda i en tjockare tillstånd i jämförelse med nr 30 vikt.
Nästa Oil Beteckning

nästa olje beteckning efter 5W30 är 5W40. Den nr 5 kalla värdet förblir densamma, men den höga temperaturen andra siffran visar en tjockare olja vid 212 grader Fahrenheit.
Motorolja val

Varje biltillverkare väljer den bästa oljan för den speciella motorn design under bilproduktionen. Använd den utsedda vikt motorolja som anges i bruksanvisningen för bästa motorprestanda när fordonet är nytt. En motorns vevaxel, eller roterande stav, kan gripa om motoroljan är för tjock, hindrar vevaxeln från spinning. Däremot kan inre metalldelarna skadas av friktion mot varandra med en motorolja som är för tunn.
Motorolja Variationer

motorolja beteckning i bruksanvisning anger den bästa oljan vikt för en ny bil. Men bilen kommer att åldras och kan kräva en annan typ av olja. Den grundläggande nya bil olja kallas premium konventionell olja, vanligtvis viktas till 5W20 eller 5W30 för de flesta personbilar. Alternativt, syntetiska oljor är tillgängliga för mer dyra och komplicerade motormodeller. Men på grund av höga kostnader, de flesta konsumenter använder konventionell olja. Konsumenterna har också möjlighet att använda en syntetisk blandning, som kombinerar syntetisk olja med konventionell olja.
Hög Mätarställning Fordon Till Salu

När ett fordon når 75.000 miles, motor tätningar börjar ålder och eventuellt läcka. Högre körsträcka oljor är tillgängliga som har tjockare strukturer. Oljans tjocklek bidrar till tätning vissa motorvarianter områden för att förhindra stora oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87257.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.