Hur öka hästkrafter på en Toyota V6 motor

Toyota har tillverkat flera olika V-6 motorer sedan 1980-talet, och de flesta är bränsleinsprutning, generella motorer som används för lastbilar och medelstora bilar. Motorerna kan förses med vanligt förekommande bolt-on delar som kommer att öka hästkrafter och ekonomi. En genomsnittlig bakgård mekaniker kan öka hästkrafter av Toyota V-6 i ca två timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Högpresterande tändstift
8 mm tändkablar
Syntetolja
Förbättrad luftintag
Visa fler instruktioner
Öka hästkrafter på en Toyota V-6 motor
1

Byt olja med en syntetisk varumärke genom att vrida oljepluggen pan drain moturs, tömning av gammal olja, vrida avtappningspluggen medurs att stänga den, sedan fylla motorn till rätt nivå med syntetisk olja. Den syntetiska oljan är en överlägsen smörjmedel, och kan minska friktionen att öka hästkrafter med så mycket som 10 procent. Filtret måste bytas också, och motorn får inte ha någon tidigare läcker eller olja-relaterade frågor.
2

Byt tändkablar med 8 mm breda trådar genom att dra den gamla kabeln från kontakten och distributör cap, sedan ersätta den genom att trycka på den nya kabeln på anslutningarna. Anpassade färger finns tillgängliga, och vissa speciella typer kan kräva montering. Bredare tändkablar överföra mer energi till pluggarna. De äldre trådar var 6 eller 7 mm, beroende på år, och kan ha dela eller spruckit på grund av ålder.
3

Byt tändstift med högpresterande enheter genom att vrida kontakten moturs , sedan vrida den nya pluggen medurs i hålet. Vänd dem för hand tills de är gängade, för att förhindra korsgängning Plug-hålet. Använda "hetare" pluggar, eller pluggar med ett högre värmetal rating, kommer att öka hästkrafter eller ekonomi. Med hjälp av en multinode plugg kan också öka prestanda, men den viktigaste faktorn är värmetal rating. Toyota V-6 motorer kommit lager med en HR på 4 och rating index går från 1 till 5.
4

Byt luftintaget med en snorkel, eller öppna elementet, genom unbolting den spännande intaget luftlådan och slang och bultning på en i ett stycke luftintag som ger bättre luftflöde. Vissa modeller med en MAP-sensor kan behöva en specialiserad intag som rymmer sensorn. Den öppna delen filter och slang (eller rör) kommer att öka hästkrafter avsevärt, och ger V-6 en throatier ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83322.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.