Hur du ändrar ett Krängningshämmare

krängningshämmare (aka anti-roll, rulla, gunga och anti-vingla barer) är kompletterande torsionsfjädrar utformade för att hjälpa de viktigaste spiralfjädrar i att förhindra krängning vid kurvtagning. Den krängningshämmaren är en fjädrande stålstång förbinder vänster och höger hjul och fäst vid ramen i mitten. De krängningshämmare vändningar vid kurvtagning manövrar, vilket begränsar hur långt däcket på utsidan av svängen kan skjuta in i hjulhuset. En tjockare krängningshämmare kommer förändra bilens hantering balans genom att öka dragkraften på axeln som du fäster på baren. Installationen kan variera från några minuter till några timmar, beroende på fordonet. Saker du behöver
Stoppklossar
domkraft och pallbockar
Full uppsättning metriska och standard uttag
Spetstång
lagerfett
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

sparka en uppsättning stoppklossar under framför framhjulen om ersättning för den bakre krängningshämmare, eller baksidan av de bakre hjulen om du ersätter fronten. Skjut golvet jack under den centrala delen av din ram, och lyfter bilen så långt jack tillåter. Markfrigång spelar en avgörande roll här --- speciellt om din krängningshämmare inte monteras under ramen och alla komponenter fjädring. Du behöver lite utrymme att vrida och böja krängningshämmaren gratis. Sätt i två pallbockar och ta bort domkraften.
2

Identifiera vingla länkar stångände där de fäster sig till styrinrättningen eller hubbar axel på vardera sidan av bilen. Ta bort muttrarna som håller fast de vingla Länkfältet slut på krängningshämmaren. Du kan behöva använda en skiftnyckel på ändlänkarna eller nötter för att hindra dem från att rotera när du tar bort end-länk nötter.
3

Ta bort de två skruvarna från varje i D-konsolerna som håller fast krängningsstång till ramen. Tryck på krängningshämmaren ändar fri från ändlänkarna med en hammare, och ta bort krängningshämmaren från bilen. Den krängningshämmaren får helt enkelt släppa ut, men du kan behöva ta bort en eller flera av avgasrören, manöverlänkage, kraftledningar svalare, de styrarmar och koppling, den lägre länkarm, en värmesköld eller hasplåt eller något annat hängande i vägen. Även efter att ta bort dessa komponenter, kan du behöva böja och vrida krängningshämmaren till orm det klart av ramen.
4

Smörj insidan och utsidan av din nya bussningar krängningshämmare innan skjuta dem på bar på förbjudna platser.
5

Arbeta nya krängningshämmare på plats på det sätt som ditt chassi kräver, och skjut krängningshämmare slutar över reglarna ändlänken.
6 < p> Placera D-klämmor över krängningshämmare bussningarna, sätt tillbaka D-bultarna och end-länk nötter fingrarna. Sänk bilen tillbaka på marken, och förvandla din ratt hela vägen till vänster. Dra den högra muttern slutet länk till tillverkarens specifikation. Vrid ratten åt höger, och dra åt vänstra änden länk till spec. Kryp under bilen och vridmoment D-klämbultarna till spec. Skärpning dina fästen med bilen på marken kommer att undanröja eventuella spänningar på krängningshämmare och bussningar, se till att de förblir i ett neutralt läge när den inte används. Att försumma denna detalj kan resultera i dålig hantering, minskad åkkomfort och dramatiskt minskat bussning och slut-link livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85013.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.