Rebuild Tips för en Turbo 400

Turbo-Hydramatic 400 (aka TH400) är en av de mest populära automatväxellådor genom tiderna, särskilt bland hot-rodders och racers dra. Innan TH400, var mest automatväxellådor svag, långsam-shifting bekvämligheter som underpresterat i både acceleration och bränsleekonomi. GM: s TH400 och TH350 förändrat automatiska spelet så fullständigt som nu manuell transmission förare är de som kämpar för att konkurrera. Det finns ingen magi för att återuppbygga en automatisk som TH400. Allt du behöver är en bra referens bok, några ganska specialiserade verktyg och ett öga för detaljer och organisation. Extra Kopplingar

Medan du har överföringen isär, överväga att installera en extra friktion skiva /clutch i vart och ett av aggregaten clutch pack. Detta är en av de äldsta trick i TH400 boken och kommer att förbättra momentkapacitet, minska växlingstider och minska värme transmissionsolja genom minskad glidning. Dessa extra kopplingar kommer att lägga bara några dollar till ombyggnaden kostnad och är väl värt investeringen. Detta är särskilt viktigt i direkt-drive clutch pack, du borde kunna passa sex kopplingar i förpackningen. Men se till att du har minst 0,006 tum av end-play i kopplingspaketet innan du installerar den. Addera Byta Band


TH400 näst växel trumman band är vad möjliggör överföring för att överföra omvänd belastning, det vill säga motorn-bromsning. Motorbromsning är mycket praktiskt om du gör en hel del bogsering eller terrängkörning och kan bokstavligen rädda ditt liv genom att spara bromsarna på långa sträckor med backar. Om du planerar att göra en hel del bogsering eller terrängförhållanden, överväga att installera en uppgraderad andra redskap trumman band för att säkerställa att sändningen inte halkar samtidigt bromsar. Få en med svetsade ändar som inte kommer att misslyckas under belastning.
Platta ventilhuset


ventilhus är den hydrauliska hjärnan för din sändning. Med tiden kan ventilhuset vrida och förvränga, orsakar små läckor mellan de hydrauliska kanalerna. Dessa läckor kommer att leda till dålig skiftande, svag kopplingsingrepp, reducerad överföringseffekt liv och generellt konstig beteende. Innan du installerar ventilhuset, platta anliggningsytorna med en bit av 180-grit sandpapper virad runt en perfekt rak sektion av fyrkantsrör eller trä. Använd en metall rak kant och en uppsättning bladmått för att säkerställa ventilhuset parning yta är helt platt och ge den en grundlig rengöring innan installation.
Andra skärmen
< p> Glöm inte att byta filtret skärmen på guvernören. Denna lilla filtret är lätt att missa, och försummar att ersätta det kan leda till oregelbunden växling och en trasig växellåda.
Installerar en Shift Kit

Liksom kopplingspaketen, Detta är en av de saker du bör göra bara för att du kan. En förskjutning kit levereras med alla de saker som behövs för att "omprogrammera" ventilhuset att skicka extra tryck till kopplingen förpackningar och att ändra skift fasthet och pekar skift. Många shift kit kommer med en mängd instruktioner som gör att du kan öka trycket mer positiv växling, mindre värme och ökad koppling liv samtidigt skräddarsy skift hastighet och fasthet för ansökan. Shift kit kommer i allmänhet med en uppsättning av del /instruktioner för "RV /Bogsering," en annan uppsättning för fastare-shifting "Performance" användning och en hård kärna "Race" som är säker på att kvittra dina däck och spilla ditt kaffe.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86077.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.