Hur öka hästkrafter på en nissan xterra

Nissans Xterra är en fyra-wheel-drive sport /utility vehicle, särskilt utformade för att ge komfort när den drivs på vägarna, samtidigt som dess användare att köra off-road. Den Xterra finns med fyra olika motorer: en fyrcylindrig motor och tre olika sexcylindriga motorer av varierande hästkrafter. Även Xterra s lager hästkrafter är respektabel, kan mängden producerad hästkrafter faktiskt höjas ganska enkelt med bara några eftermarknaden delar. Saker du behöver
Luftfilter
Exhaust header (s) katalog Chipdator
Visa fler instruktioner
1

Byt filter lager luften med en kvalitet eftermarknaden enheten. Luftfilter är särskilt utformade för att filtrera mikroskopiska partiklar från det utvändiga luften innan luften dras in i motorn. Ofiltrerat, kan dessa partiklar skada en motor under tiden. Nackdelen med ett luftfilter är att det begränsar motorns förmåga att dra ut luft. Den Xterra s lager luftfilter filtrerar adekvat luften, men är restriktiv. Eftermarknad luftfilter finns tillgängliga som kan filtrera luften lika bra, om inte bättre, än Xterra s lager filter. Fördelen med en kvalitet eftermarknaden luftfilter, dock, är att det är inte alls lika restriktiv som beståndet filtret. Detta innebär att motorn inte behöver arbeta så hårt för att dra ut luft. Som ett resultat, är Xterra motor kunna producera mer hästkrafter med en eftermarknad luftfilter än med beståndet filtret.
2

Byt grenröret lager avgaserna med ett avgassystem sidhuvud eller rubriker, beroende på den särskilda motorn. Medan motorn måste dra luft genom luftfiltret, måste den utvisa de förbrukade gaserna genom avgassystemet. Den Xterra produceras med antingen en fyra-eller sex-cylindrig motor. Den fyra-cylindrig motor använder en enda avgasgrenrör att fräsa avgaserna bort från motorn, medan den sex cylindern använder två avgasgrenrör. Dessa grenrör kraftigt begränsa Xterra: s förmåga att avyttra avgaserna, beroende delvis på grund grenröret skjuter gaserna från varje cylinder tillsammans. Denna tryckkraft minskar motorns effekt. Ett avgassystem header ger varje cylinder med egen avgasröret, vilket väsentligen eliminerar mycket ström motorn måste använda för att driva ut avgaserna, lett till en ökning av hästkrafter.
3

Byt motorns datachip med en högpresterande datachip. Den Xterra motor styrs av ett datachip, som styr strömmen som motorn. Byta datachip kan verka som en skrämmande uppgift, men omställningen är faktiskt ganska enkelt, förutsatt att tillverkarens instruktioner följs noggrant. Den högpresterande chip är särskilt utformad för att göra det möjligt för Xterra motor för att producera mer hästkrafter genom att förändra Xterra tajming och bränsletillförseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83257.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.