Så här ändrar Exhaust Sound

En bilens ljud påverkas i första hand av de installerade motor och avgassystem. Större volym motorer producerar mer avgaserna, vilket typiskt fördjupar ljudet och ökar den hörbara volym. Avgassystem kan installeras som tillåter ljudet närvaron av avgassystemet som skall dämpas, förstärks, gjorde raspiga eller throaty eller mognat. Med en viss motor, får den stil av avgaser och specifika komponenter som används ändras för att ändra ljudet närvaro. Saker du behöver
systemet reservavgassystemet
Cross rör
Resonator
slutrör
Visa fler instruktioner
1

Installera en annan ljuddämparen. Ljuddämparen är den enskilt största bidragsgivaren till ljudet av avgaserna. Ljuddämpare som tillåter praktiskt taget alla avgaser som ska flyttas rakt igenom med mycket liten obstruktion eller dämpande kommer att producera några av de mest hörbara avgas närvaro. Flera kamrar halsdukar kommer att tillåta avgaserna att dämpas inom kamrarna och att låta några av resonansen för slät eller mellow ljudet produceras (eftersom varje cylinder bränder separat, kan de ljud som produceras av portning av avgaser från varje cylinder kan användas för att balans eller delvis avbryta ljudet som produceras av en annan cylinder). Längre och större avgassystem kommer vanligtvis mellow och fördjupa ljudet systemet producerar. Halsdukar som tvingar avgaserna genom ljuddämpande kammare eller begränsa gaserna kommer att minska ljudet som produceras (begränsning tvingar ljudvågorna studsar mot varandra och minskar hörbar utsignal). Ljuddämpare med foder som specifikt absorberar ljudvågor kommer också dämpa ljudet.
2

Installera en resonator. När den installeras, gör en resonator mer av ljudvågorna att akustiskt rebound inuti resonatorn kammare. Detta gör så att ljudvågorna studsar mot väggarna i kammaren och avbryta andra ljudvågor i resonatorn. Resultatet är en dämpande effekt av avgasflödet närvaro. Om resonator används i stället för en katalysator, kan ljudet närvaro ökar. Eftersom katalysatorn fungerar som en dämpande av avgas ljud, ta bort katalysatorn och ersätta den med en resonator kan resultera i en nettoökning av ljudvolymen. Kontrollera lagligheten innan du tar bort en katalysator.
3

Installera en "rakt igenom" avgassystemet. Avgassystem kammare och rör som tillåter gaser att passera direkt från motorn (eller katalysator) till avgasröret svans utan hinder anses vara rakt igenom design. Rakt igenom konstruktioner minimera hindret till ljudvågor och resultera i ett avgassystem som är normalt högre och svarar direkt till motorvarvtal (noteras som en throaty ljud, morra, eller skällande ljud som ett resultat av de avgaser som släpps varje cylinder anländer till avgasrör nästan intakt).
4

Installera en eftermarknad dricks. Dubbla väggar, fasade och utsvängda tips förstärker generellt ljudet produceras av avgaserna. Avgassystem tips med uttag större än avgasröret inloppet kan förstärka ljudet. Genljöd avgassystem tips är fodrade med glasfiber eller ljuddämpande material och är speciellt utformade för att minska ljudet från avgassystemet.
5

Installera en cross-pipe. Om du har ett dubbelt avgassystem och båda avgaser inte blandas gaser, kan du ändra avsevärt ljudet genom att installera en cross-pipe. Röret tillåter gaser från ett avgassystem att blandas med avgaserna från det andra systemet. Eftersom avgaserna portning sker vid intermittenta priser kommer mingel av gaser jämna det totala flödet och mellow det totala ljudet. Cross-pipe, x-pipe, h-pipe, y-pipe design och dubbla i mönster Ljuddämpare Använd alla sammanblandningen av gaser för att balansera avgaserna utgång.
6

Wrap ljuddämparen och avgasröret med en akustisk wrap (eller spray med en stegljudsdämpning högtemperaturmaterial). Akustiska wraps och ljuddämpande sprayer avsedda för användning på ett avgassystem kan minska överförda vibrationer och förändrar det totala ljudet från avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95511.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.