Farorna med Oxygen-Sensor Extenders

Det höga priset på gas har lett människor att hitta sätt att spara. En lösning är att använda fordon som inte körs på brännolja. Elbilar och soldrivna fordon är livskraftiga och använda hållbara energikällor, men de är fortfarande ganska dyra. De billigare sätt att spara bränsle är att använda en syre-sensor extender. Oxygen Sensor

Syftet med syresensorer och katalysatorer är att minska avgasutsläppen genom övervakning av luft /bränsleblandning, som kan vara antingen fett eller magert. En rik blandning innebär att det finns för mycket bränsle, medan mager förhållandet indikerar en hög nivå av syre. Den perfekta luft /bränsleblandning är 14,7 delar bensin per 1 del luft. Om motorn-förvaltningen dator (EMC) får en återkoppling av mager, kommer den att lägga mer bränsle. Om förhållandet är rik, kommer EMC subtrahera en del av det bränsle den levererar till motorn. Misslyckande av sensorerna för att bibehålla rätt luft /bränsle-förhållande kommer att leda till utsläpp av kolväten, kolmonoxid och kväveoxider. Skälen sensorerna kan misslyckas är det naturliga åldrandet av delar, användning av bränsle som förorenats med silikat, användning av blyad bensin, eller modifiera syresensor eller dess signal till EMC.
Oxygen-Sensor Extender

syre-sensor eller O2 förlängare är en adapter som justerar den främre lambdasonden så den upptäcker mindre avgasflödet och kommer att luta luft /bränsleblandning. Med andra ord, knep det EMC in detektera en normal luft /bränsleblandning, även om den har en mager blandning, vilket förbrukar mindre bränsle. Syret-sensor extender fungerar vanligen tillsammans med vätgas generator. Den vätgas generator är en annan bränslebesparande enhet, men utan syre-sensor extender, kommer det att göra att bilen drar mer bränsle i stället för att bevara det.
Farligt utsläpp

moderna förbränningsmotorer, det finns tre typer av utsläpp till vara oroliga. Dessa kolväten, kolmonoxid och kväveoxider. Kolväten frigörs när bränslet inte förbränns fullständigt, till exempel när det körs rik. Kolmonoxid är ett resultat av att köra något rik, och kväveoxider är utsläppt, när blandningen är mager. Fast det hindrar föroreningar som bidrar till skapandet av smog och surt regn, modifiera syresensor eller använda en syre-sensor extender kan skada en bils katalysator och resultera i en dyr reparation. Idag har ingenjörer konstruerade redan bilar att vara så bränslesnåla och miljövänliga som möjligt så det finns inget behov av ändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84572.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.