Hur man installerar Parkeringshjälp Sensorer

Är din parkering färdigheter "mindre än perfekt?" Vill du säkerhetskopiera en tum i taget av rädsla finns det något bakom bilen kan du inte se? Tyvärr kunde det "något" vara en soptunna, en cykel eller ditt barn. Överväga att installera bakre parkering sensorer som aktiverar när fordonet går i backen, med hjälp av radiovågor för att detektera objekt gömmer sig bakom bilen. En varningssignal blir gradvis starkare som föremål kommer närmare, varna föraren i tid för att undvika att slå det. Installera bakre parkering sensorer är inte ett svårt projekt och kan vara klar inom några timmar. Saker du behöver
Ögonskydd
Vehicle
ägare manuell märkning penna
Måttband
Dubbelhäftande tejp (kan komma som en del av monteringssats) katalog Drill
Drill polering bitars
Visa fler instruktioner
1

Besluta om placering av sensor enheter. Mät längden av stötfångaren och dela mätningen i hälften eller i fjärdedelar, beroende på om du installerar två eller fyra sensorer. Hitta mitten av varje halvlek eller kvartal. Sedan överväga formen och kurvan av stötfångaren. För att fungera korrekt, måste sensorerna peka rakt fram. Sensorer vinklas uppåt eller nedåt kommer att orientera till objekt i den riktningen, och kanske inte fungerar effektivt. Se till att sensorn kommer att sitta jäms med stötfångaren i en position ungefär 24-inches från marken. Markera sensor platser med en märkning penna, placera en bit dubbelhäftande tejp på plats och fixa en sensor till varje tejpbit.
2

Anslut och testa sensorns placering. Plug sensorkablarna i kontrollboxen. Skapa en koppling mellan styrbox och en av dina parkeringsljus. För att ansluta kontrollboxen till parkeringsljus, hänvisa till din bil ägare för instruktioner som är specifika för din bilmodell för att få tillgång till kabelnätet och utnyttja parkeringen ljus. För att testa, har någon starta bilen och aktivera parkeringsljus. Flytta objekt av olika storlek i och ut ur närheten av fordonets stötfångare. Justera sensorns placering om det behövs. När du upprättar en anslutning, koppla sensorerna från kontrollboxen och koppla ifrån bilbatteriet för att skydda mot spännings stötar.
3

Installera sensorer. Använda borr som medföljer monteringssats, borra ett lämpligt antal hål, stoppa för att rengöra metall skärvor från borren området för att undvika repor på stötfångaren. Jämna området med hjälp av en borrmaskin och borr-putsning bit. Sätt en sensor huvudet i varje borrhål och passera sensorledningarna genom att stammen av fordonet. Plug sensorkablarna i kontrollboxen.
4

Installera kontrollboxen. De flesta användare placera kontrollboxen i bakluckan på fordonet, under det vänstra eller högra skottet. Detta kommer att säkerställa att inget vatten kan skada enheten styrbox. Använd dubbelhäftande tejp för att fästa styrenheten på plats och tryck fast.
5

Install varning siren. Eftersom sirenen kan bli ganska högt, installera den i bakluckan på din bil är en bra idé. Anslut siren kontakten i styrdonet och använda dubbelhäftande tejp för att fästa på plats.
6

Montera displayenheten. Vissa bakre parkering sensorer inkluderar en LCD-skärm som du kan installera på instrumentbrädan i din bil. Använd dubbelhäftande tejp för att placera och fästa bildskärmen och kör trådarna tillbaka genom att placeringen av styrdonet, och anslut sedan bildskärmen tråden i kontrollboxen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83629.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.