Hur Wire en Auxiliary Battery

Extra batterier är installerade i husvagnar, båtar, flygplan och fordon som använder mycket ström för belysning och tillbehör. Även om du kan enkelt ansluta två batterier tillsammans i en parallell konfiguration, ansluter positiv till positiv och negativ till negativ terminaler, är ett bättre sätt att installera ett batteri "isolator." En isolator är en automatisk batteri switch som gör att båda batterierna laddas när motorn är igång, men isolerar huvudbatteriet, skyddar laddningen från att dräneras genom löpande tillbehör. Saker du behöver
Själv Isolator
knacka plåtskruvar
Skruvmejsel
10 gauge elektrisk tråd
Drill
1/8 tum borr
terminalkontakterna
Electrical tänger
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort bilens negativa batterikablarna.
2

Hitta en solid montering plats för batteriet isolator i ett väl ventilerat område, borta från motorns värme, där det kommer att vara bekvämt att dra kablar. Använda fästhål i botten av isolatorn som en mall, markera platser för skruvarna med pennan.
3

in bit in i borren och borra styrhål för montering skruvar. Fäst isolatorn med skruvmejseln och plåtskruvar.
4

bort trådarna från generatorns "output" terminal och anslut dem till isolatorn s "main" eller "batteri # 1" terminalen.

5

Mät en längd av ny 10 gauge tråd för att ansluta generatorns utgång till isolatorn s "generator" terminal. Skär med de elektriska tång. Bifoga en terminal-kontakt i varje ände av den nya tråden med en tång och anslut kabeln.
6

Skär en ny 10 gauge tråd för att ansluta den positiva inlägget på reservbatteriet till "extra" eller "# 2 batteri" terminalen på isolatorn. Kabelsko kontakter till båda ändarna och fäst tråden.
7

Installera en ny 10 gauge tråd från den extra batteriets negativa inlägg till en jordpunkt på bilens ram. Återanslut viktigaste batteriets jordning kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85288.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.