Hur man installerar en 240SX Short Shifter

Även om det inte längre är i produktion, har 240SX gått vidare till att bli något av en kultklassiker, tack vare sin förmåga rear-wheel-drive-plattform, vilket gör det till en perfekt kandidat för en modifierad bil. Bland de vanligaste ändringarna som ägarna utför på deras 240SXs är installation av en kort skift kit. Detta förkortar växeln kastar mellan växlarna, vilket gör att skifta snabbare och mer direkt, vilket i sin tur gör att bilen känns sportigare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Spetstång
låsring tång
Short shift kit
Visa fler instruktioner
1

Ta bort växelspaksknoppen genom att vrida den moturs. Ta konsolen under shifter, vilket inkluderar övergången stöveln, genom att dra den rakt upp. Den hålls i av metall, spända klipp.
2

Ta bort de fyra 10-mm skruvarna som håller den yttre skift stöveln på plats. Avlägsna den yttre boot och ställ den åt sidan. Addera 3

Skär buntband som håller dammet boot på plats under den yttre boot. Den boot kommer fortfarande fästas på växelspaken. Dra dammet starta upp för att komma åt växelspaken undertill. Ta bort låsringen som håller växelspaken på plats med snap-ring eller vass tång.
4

Ta bort C-ringen under växelspaken med tång. Avlägsna uttaget bussning för skiftenheten från styrlocket, som är omslaget bultad till transmissionen själv. Avlägsna vågbricka placerad på framsidan av styrlocket. (Båda dessa delar kommer att återanvändas, så att inte skada dem.)
5

Installera kragen för nya korta växelspaken i botten av styrlocket, där uttaget bussningen var belägen. Sätt tillbaka vågbricka ovanpå kragen. Sätt tillbaka sockeln bussningen ovanpå vågbricka.
6

Montera den medföljande packningen ovanpå sockeln bussningen, vågbricka och kragen. Ställ i slutet av den nya korta växelspaken på plats, så att kulan i änden av växelspaken vilar på socket bussning - det kommer också att finnas en liten plast bussning på slutet av växelreglaget som behöver gå igenom det lilla hål i styrlocket till växellådan.
7

Installera spacer ovanpå kontrollen luckan med tillhörande muttrar, bultar mössa och brickor. Skruva fast locket med de återstående hårdvaran, vilket bör vara två skruvar och brickor. Kontrollera att växelreglaget spaken rör sig smidigt genom växelmönstret.
8

Installera den nya dammskon över toppen av växelspaken. Det kan hjälpa att applicera någon typ av smörjmedel till växelspaken, så att den glider lättare över den större delen av växelspaken. Säkra dammskon med buntband.
9

tillbaka boot fabriken gummi. Sätt tillbaka skift konsolen /skift boot genom att trycka den på plats tills den är ordentligt installerad. Installera om växelspaksknopp eller installera en ny eftermarknaden en att spetsa installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95429.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.