Vintage avgassystem tips

Gamla bilar är underbart känsloladdade saker, men i allmänhet är långt ifrån perfekt där teknik är berörda. Även om du skulle kunna säga samma sak om de flesta någon bil av något vintage, är det faktum att de restriktiva avgassystem och föråldrade konstruktioner ljuddämpare fordom inte har förbättrats något med åldern. Modern teknik och processtekniska lösningar ger dig möjlighet att behålla bilens gamla skolan smak med ett uppsving i makt, bränsleeffektivitet och ljudkontroll. Byt Rör

Om du äger en muskelbilsepoken maskin era prestationer, oddsen är ditt fabrik avgassystemet är lite för restriktiv. Även om du väljer att bo med din fabrik avgassystem storlek för restaurering ändamål, bör du ha ett helt nytt avgassystem byggt med dorn-böjt rör. Dornböjning ger en slät avgassystem utan veck och böj-rynkor som fördärva äldre konstruktioner. Dorn bockade rören kommer att öka flödet utan att ändra avgasljud.
Använd Tjocka Pipes

äldre motorer som helhet är inte kända för sin jämna och mellifluous avgasljud, och allt annat än en stor V8 är nästan säker på att producera en racket av högfrekventa ljudvågor. Många moderna avgaser butiker vilja använda tunnare väggtjocklek för att spara vikt och pengar, denna slang är bra om din motor ger en slät avgasljud, men kan leda till irriterande avgaser drone när den används på veteranbilar. Om du tar din antika åktur till ett utlopp butik, se till att ange att du vill ha den tjockaste-väggtjocklek de har.
Använd en Resonator

En resonator är en liten ljuddämparen som sitter i avgassystemet någonstans mellan motorn och bakaxeln, och tjänar till att fånga högfrekventa ljudvågor innan de kan göra det till de viktigaste ljuddämparen. du behöver inte köpa en specialbyggd resonator, heller, en "Cherry Bomb" stil rakt igenom glas-pack installeras inom två till tre meter från din header insamlare eller avgasrör kommer att tjäna syftet. Bara se till att få en ca 3/4 av en tum större i diameter än dina rör och använda adaptrar för att installera det. Annars riskerar du hindrar flödet med en alltför liten resonator
Använd Chambered Ljuddämpare
p Det är ett faktum:. Alla gamla bilar låter svalare med all-metal chambered ljuddämpare än glasfiber-packade enheter. Från V16 Cadillacs till inline-3 Volvobilar, kommer en kammare ljuddämparen ger ditt avgassystem en rå, primal anteckning som lämnar inget tvivel om att du kör vintage järn. Det enda problemet med chambered ljuddämpare är att de tenderar att drone eller låter lite trasig när den används med något mindre än en blygsam storlek V8. Betrakta en resonator av något slag obligatoriskt om du kör en liten V8 eller något sex eller fyra cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84552.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.