Kall luft insugningssystem Fördelar för BMW

BMW är kända för hög kvalitet tysk ingenjörskonst och en högpresterande körupplevelse. Men lika imponerande som BMW är i lager formulär, som alla bilar, kan de ändras för att öka prestandan. Prestanda suspensioner, bromsar, hjul och motordelar kan alla göra en BMW snabbare och roligare att köra. Flera relativt enkla uppgraderingar är tillgängliga för nästan alla BMW: s motor, inklusive avgassystem, modifierade datorer motor och kalla luftintag. Kall luftintaget beskrivning

Stock BMW har en stor luft box och platt filterelement på insugssidan av motorn som ansvarar för att leverera och filtrering frisk luft till motorn. Men flöda flesta luft lådor inte så bra som de kunde, vilket är där den kalla luften intag kommer in. En kall luftintaget består av större diameter metallrör som levererar luft till motorn. En större konformad luftfilter har installerats på änden av intaget. För att fungera på sin fulla kapacitet, bör en kall luftintag har även en värmesköld mellan intag och motorn för att minska värme blöt.
Prestanda

Den främsta fördelen att installera en kall luftintaget på en BMW motor är extra kraft. En kall luftintaget är kapabel att leverera mer kall luft till motorn snabbare, vilket resulterar i mer makt. En annan fördel med en kall luftintaget är förbättrad gasrespons, eftersom luft levereras snabbare till motorn i större kvantiteter. Hur mycket ström en motor vinster beror på att motorn installeras. Ett äldre BMW fyrcylindriga som M20 som används i E30 generationen 325i kommer inte att se lika dramatisk vinst som en mer modern motor som twin-turbo motor som används i några av de senaste 3-serie BMW.

Sound

Mest kallt luftintag också ändra motorljudet. Eftersom det inte finns någon luft box dämpa ljudet av inkommande luft och filtret är utsatt, kommer intaget motorljudet bli djupare och starkare när gaspedalen trycks ned.
Andra överväganden

Medan en kall luftintaget kan ha märkbara prestanda fördelar, med mer effekt och bättre gasrespons, det finns ett par faktorer att ta hänsyn till. En eftermarknad kallt luftintaget kommer sannolikt inte filtrera den inkommande luften liksom fabriken BMW air box, som är utformad för att stränga normer. Detta kommer inte vara så mycket av ett problem med dyrare, välkonstruerade luftintag, men billigare luftintag kan låta en liten mängd damm och partiklar genom filtret och in i motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96585.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.