Hur installerar jag en Coleman Powermate Inverter?

En Coleman Powermate Inverter omvandlar olika kraftkällor till 120 volt växelström, som kan användas med vanliga apparater. Använda en inverter tillåter bärbara datorer, mobiltelefoner och andra enheter som laddas medan du reser eller när camping, segling eller annars vistas utanför nätet. Coleman gör växelriktare som kommer att arbeta med solpaneler, bilmotorer eller fritidsfordon elsystem. Växelriktarna kan anslutas direkt till energikälla, såsom ett batteri som lagrar ström (såsom en solpanel-system). När rätt spänning enheten väljs (12, 24, eller 48) processen att installera en Coleman Powermate Inverter är enkel. Saker du behöver
Coleman Powermate Inverter
Coleman Powermate Inverter anslutning sele (batteri eller socket typ) katalog flatstift
Wrench (om det behövs)
Visa fler instruktioner

1

Välj rätt spänning storlek för Coleman Power Inverter. Använd en 12 eller 24 volt enhet för batteri eller generator drivna system (gemensam för bilar och husvagnar) och 48 volt för större solpanel system. Kontrollera nätspänningen i de apparater som kommer att köra bort omriktaren att se till att rätt storlek är vald.
2

Ställ omriktaren i det läge den ska installeras och sträcka anslutningen kabelnätet mellan inverter och batteri för att se till att det kommer att nå, men inte installera selen. Se till att omriktaren är placerad så att den inte rör sig när bilen, båten eller RV drivs, och så det har tillräckligt med utrymme runt för luft att cirkulera och hålla det svalt.
3

Ta bladet säkringen från baksidan av omriktaren och dra ut den ur sockeln. Kontrollera att se till att den inre metall anslutning av säkringen är i ett stycke genom att hålla säkringen mot ljuset och tittar på den genom den klara plasten kroppen. Om förbindelsen bryts, byt ut säkringen mot en ny med samma märkning. Om säkringen är bra, skjut tillbaka den i säkringen uttaget.
4

Fäst selen inverter anslutning till omriktaren genom att ta bort de svarta och röda mössor Ledaranslutningsskruv på baksidan av omriktaren och placera ringkabelskor för anslutningen sele över terminalen inlägg. De terminala skruvlock är avsedda att dras åt och lossas för hand och inte kräver en skruvmejsel. Se till att matcha den röda tråden i selen till terminalen som hade den röda mössan (positiv) och den svarta till den svarta hatten (jord). Tillbaka locken.
5

Anslut omriktaren till batteriet källan. Passera trådarna inverter anslutning genom brandväggen om nödvändigt för att komma åt batteriet. Placera ringterminaler av omriktaren sele på batteripolerna (röd till positiv, svart till negativ) och använd en skiftnyckel för att dra åt låsmuttrarna på plats. Alternativt, om du använder en 12-volts "cigarett" socket sele, koppla selen änden i uttaget på bilens streck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85765.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.