Lägga till fler hästkrafter till en 2004 5,7 HEMI

Den Hemi motorn är en av de mest legendariska amerikanska kraftverk någonsin tänkt. Härstammar från halvsfärisk form av motorns ’ s brännkammare, representerar namnet Hemi bara effekt och vridmoment (och massor av det) till allmänheten. Liksom alla motor men kan även en massiv motor som en 5,7-liters Hemi kunna förbättras med en liten tweak här och finjustera där. För dem som vill få mer makt från sina Hemis, det finns en hel del alternativ, allt från milda till vilda. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

omprogrammera motorstyrenheten (ECU). Även känd som att skriva om, är detta en teknik där motorn ’ s dator är laddad med olika program som förändras när och hur mycket bränsle, luft och gnista får motorn. Detta i sin tur kan öka hästkrafter och vridmoment. Skriva om en Hemi ’ s dator kräver användning av komplexa fordonsindustrin diagnostisk utrustning och bör endast utföras av en erfaren tekniker.
2

Byt grenrör med prestanda rubriker. Den Hemi ’ s lager grenrör är utformade för massproduktion och att uppfylla stränga buller och utsläpp. Som sådan, inte flyta de inte så bra som de kunde på grund av deras mindre-än-optimala interna passager och grov gjutning. Tubular rubriker har större inre passager och släta ytor för överlägsen luftflöde såsom avgaser ur motorn. Detta gör det möjligt för motorn att arbeta mer effektivt och göra mer makt. Installera rubriker i stället för beståndet grenrör på samma plats. Addera 3

Installera en större diameter avgaser. Som rubriker, kommer en större diameter avgaser avlägsna tillbringade avgaser från motorn mer effektivt än beståndet avgaser, vilket gör att motorn för att skapa fler hästkrafter i processen. Din Hemi kommer också att låta bättre, med en djupare avgasljud. Exhaust installation är oftast ganska engagerade och tar speciella verktyg och utrustning, inklusive en hiss och svetsning och skärning leveranser. Du kan ha ett avgassystem tillverkat för din Hemi eller köpa en off-the-shelf en.
4

Installera en kall luftintaget (CAI). Ett lager Hemi luft box är relativt restriktiv. Ju mer kall luft en motor kan få, desto mer potentiella makt de har. En kall luftintaget har stor diameter rör och en större, mer fri-andning cone filter monterat till änden av det som levererar tätare, kall luft till intaget sidan av motorn. För att installera en CAI, ta bort rutan stock luften från där den är bultad till motorrummet och koppla bort den från motorn ’ s intag. Installera CAI i sitt ställe, se till att filtret är placerat där det kan få färsk, kall luft.
5

Supercharge eller turbocharge motorn. Detta är den teknik som används av Hemi ägare som vill enorma makt vinster från sina motorer. Båda dessa tekniker använder en kompressor för att tvinga in luft i motorn för stora hästkrafter vinster. Detta är också ett av de mest komplexa och kostsamma sätt att få mer kraft från en motor. En erfaren tekniker bör installera en turbo eller kompressor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95426.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.