Hur undviker jag turbo lag?

En turbo är en del av motorn som komprimerar luft kommer in till en motor, vilket minskar den mängd energi som krävs för att flytta motorns kolvar upp och ner i sina cylindrar. Denna luft är vanligen dras från fordonets avgassystem, där luften är redan under press. Installera en turbo i bilen kommer att kraftigt öka sin maximala hästkrafter, men denna extra kraft genereras endast när turbo fläkt snurrar väldigt snabbt. Fläkten snurrar bara upp vid kraftig acceleration. Gapet du känner mellan att trycka på gasen och ökad acceleration kallas turbo lag. Du kan göra ett par saker för att minimera turbo eftersläpning i bilen. Saker du behöver
Ceramic turbo fläkt och turbinaxeln (tillval) katalog Turbo kullager (tillval) katalog Second turbo (tillval) katalog Intercooler (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Installera lättare turbo delar. En lättare fläkten snurra snabbare, vilket gör den extra hästkrafter tillgängliga snabbare. Du kan byta ut någon av turbo s roterande delar med ljusare för att minska turbo lag. Keramiska delar är oftast ett bra val.
2 mindre turbos har snabbare svarstider.

Installera en mindre turbo. Mindre turbos har ljusare delar till att börja med, så att de inte tar så lång tid att snurra. En mindre turbo kommer inte att ge så mycket av en hästkraft uppsving som en stor en, men makten kommer att finnas tillgängliga snabbare.
3

Installera sekventiell turboladdare. Detta innebär i princip att använda en liten och en stor turbo på samma motor. Den lilla turbon kommer att ge en snabb, måttlig effekthöjning medan de stora turbon snurrar upp för att öka hästkrafter ytterligare.
4 Särskilt utformat kullager hjälpa turbinen snurra fortare.

Byt turbo orientera turbinaxeln. De flesta turbos har fluidlager som stöder turbinaxeln med ett skikt av smörjmedel förseglad mellan den och dess bostäder. Att ersätta dem med kullager speciellt framtagna för turbos kan minska friktionen som verkar på turbinaxeln, minskar turbofördröjning.
5

Installera en intercooler. En intercooler kyler den varma frånluften används av turbo innan den går in i motorn. Svalare luft är tyngre än varm luft och lättare för turbo att komprimera till rätt tryck före användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95425.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.