DIY: dragkrok på framsidan av en 2004 Dodge Dakota Sport

Chrysler introducerade den första Dodge Dakota 1987. 2004 Dodge Dakota var utrustad med en 3,7-liters V-6 motor, kan producera upp till 210 hästkrafter och 235-foot-pounds av vridmoment. 2004 Dakota Sport fanns i både två hjul och fyra hjul versionerna ökar. Lägga till en dragkrok är en teknik som ofta används för att skapa en bogseringspunkten på fronten, vilket gör att Dakota inte bara att dra objekt, och även att dras om den fastnar. Saker du behöver och White paint markör eller vit krita
Måttband
Elektriska eller pneumatiska sander
metallskivor slipning
Electric eller pneumatisk borr
3/4-tums metall borr Billiga 3-tums bred 3/4-tums tjock u-bult eller avgassystem hängare bult.
MIG svetsare och MIG svetsare tråd
1 burk aerosol metall färgprimer
1 burk aerosol mattsvart eller semi svart högblank färg
Svetsare skyddsglasögon eller mask
Svetsare handskar
Visa fler instruktioner
1

låg under den främre stötfångaren av Dakota. Leta reda på främre ramen skenan på antingen förarens eller passagerarsidan av trucken. Mät en punkt 2-inches från baksidan av stötfångaren ryggen, på botten av ramen järnväg. Märk ramlisten vid denna punkt, med användning av en vit färg markör eller vit krita. Mät en punkt 3 inches tillbaka från den punkt du just gjorde, och markera den med krita eller en färg markör.
2

Sand undersidan av ramen järnväg ner till ren metall med en pneumatisk eller elektrisk slipmaskin, och metall slipskivor. Även slipning du ska gå ungefär 1/2-beyond de två varumärkena du gjort, till den främre och bakre delen av ramen järnväg. När du är klar bör du ha mellan 3 1/2 inches till 4-inches av ren metall på undersidan av ramen järnväg.
3

mäta en punkt på undersidan av ramlisten, 2-inches tillbaka från baksidan av stötfångaren. Markera denna punkt med en vit färg markör eller vit krita. Mäta en punkt 3 inches tillbaka från märket du just gjorde, och markera den med krita eller färg markör. Borra ett hål rakt upp genom din främre märke på undersidan av ramen järnväg, med en borr och en 3/4-tums metall borr.
4

Set ena änden av den 3-tums u -bulten i hålet du just borrat. Se till att din andra varumärket är förenlig med den andra änden av u-bulten. Om märket är avstängd, göra ett nytt märke där den andra änden av U-bult möter botten av ramen järnväg. Borra ett andra hål för den andra änden av u-bulten genom ditt varumärke. Använd en borr med en 3/4-tums metall borr för att göra hål rakt upp och genom botten på ramen järnväg.
5

Anslut en MIG svetsare till en strömkälla. Anslut den svarta minuskabeln klämman från MIG svetsare, direkt till den öppna främre änden av ramen järnväg som du arbetar med. Kontrollera att du har tillräckligt med slack i MIG svetsare handtaget och matarledning för att nå U-bulten under lastbilen. Låg under stötfångaren på lastbilen. Sätt på en uppsättning av svetsare glasögon eller en MIG svetsarens mask.
6

Sätt på ett par av svetsning handskar. Inte snåla eller fuska på personlig skyddsutrustning när det handlar om en MIG svetsare. Blixten från en MIG svetsare kan få dig att förlora synen, och gnistor kan bränna dig allvarligt.
7

Placera U-bulten upp i de två hålen du har borrat i botten av rambalk . Bulten skall införas ca 1/4 till 1/2-tums djupt in i ramskenan. Gör två små häftsvetsar och prickar håller u-bulten på plats. Svetsa hela omkretsen av båda U-bult ändar till utsidan botten av ramen järnväg. Tryck på avtryckaren på svetsare med spetsen nära en U-bult slut. Svetsa runt u-bulten end komplett för att bilda en cirkel med svetsen. Upprepa detta svetsprocedur på den andra sidan av u-bulten.
8

in spetsen av MIG svetsare handtaget i den öppna änden av ramen järnväg, i fronten. Svetsa den främre U-bult änden i insidan av ramen järnväg, med hjälp av MIG svetsare. En liten häftsvets kommer att göra för den här sidan. Insidan häftsvets kommer att säkerställa att u-bult är fäst från utsidan och insidan av ramen skena med svets. Detta kommer att stärka banden med ramskenan, eftersom framsidan av u-bulten tar mest övergrepp under bogsering eller dra i framför lastbilen.
9

Låt metallen på u -bult svalna i ungefär en till två minuter. Spray metallgrundfärg på u-bulten så att du täcker hela den yttre eller exponerade sidan av u-bulten dragkrok låter kroken att motstå de delar av vägen och vädret, mycket längre än en exponerad metall krok. Låt metallgrundfärg att sitta i inte mindre än 15 minuter. Applicera inte primer eller färg om temperaturen utanför är under 55-grader Fahrenheit. Primern och färgen härdar inte ordentligt under 55-grader.
10

Spraya dragkrok med aerosol sprayfärg. Platt svart eller halvblank svart färg kommer att arbeta för att skydda dragkrok, men du kan använda vilken färg färg som du väljer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86026.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.